Ei toimituksia 16.6.-23.6.
Ilmainen toimitus 24.6.

Ei toimituksia 16.6.-23.6.
Ilmainen toimitus 24.6.

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

PARACAS, ett maritimt paradis

  • 2 min lästid

Sjuhundra år före Kristus fanns det en civilisation som hette Paracas vid kusten i södra Peru.

De var kända för sina färdigheter i bevattningstekniker – i öknen – såväl som trepanation (ett kirurgiskt ingrepp som består av att göra ett hål genom skallen för att behandla hjärnskador eller själva skallen).

I dag, när vi pratar om det här samhället, är det första som kommer att tänka på deras gobelänger. Fina handgjorda textilier används främst i begravningsritualer för att slå in de döda i lager. Dessa "mummipaket" innehöll offergåvor, som beroende på status kunde innehålla mat, keramik, verktyg, till och med guldprydnader, så att de kunde ha allt väl i livet efter detta.

Snygg Paracas-textil

Eftersom begravningsmetoder var mycket viktiga, behärskade invånarna i Paracas denna textila konst. De anses vara det bästa av förcolumbiansk kultur på detta område. De använde bomull de odlade själva, fina vicuña- och alpackafibrer och fjädrar som de handlade i höglandet och i djungeln. Broderi- och färgningsmetoderna de använder är ett bevis på deras expertis.

Området som används av denna civilisation är nu Paracas nationalpark, en magisk plats!

Fåglarnas ljud väcker dig tidigt för att ge dig ut på upptäcktsfärd. En kort båttur tar dig till öarna, hem till en mängd olika vattenlevande liv, skyddade av säkra och konstiga klippformationer. Möt högljudda sjölejon, vänliga delfiner, söta Humboldtpingviner och över tvåhundra olika typer av fåglar! Denna pulserande miljö är omgiven av avskilda stränder och sanddyner som döljer mysterier. "Kattokruunu" är en 180 meter lång geoglyph vars ursprung och syfte fortfarande är ett mysterium. Det imponerande är att den är över 2500 år gammal!

Snygga ljuskronan på Paracas

Det är omöjligt att inte bli förvånad över ett sådant vackert landskap. Promenera längs boulevarden i den glada atmosfären av restauranger och souvenirbutiker. Fördjupa dig i det fridfulla ljudet av vågorna när du går längs stranden och blir våta om fötterna. Du kommer bara att avbrytas av busiga pelikaner eller måsar som leker runt.

Finns det något bättre sätt att avsluta dagen på än med en fridfull utsikt över avlägsna ljus och det rytmiska guppandet av fiskebåtar på det lugna havet. Lugnet tar praktiskt taget ut musiken från den närliggande hipsterbaren.

Snygga Paracas fiskebåtar

Paracas förfäders textilteknik och atmosfären i deras land har inspirerat Classy att skapa en tunn Paracas alpackatröja.

Känn Perus fibrer på din hud genom att bära fina och vackra stilrena tröjor, som Paracas-tröjan !

Med vänliga hälsningar,

Ara

Snygg Ara virtuell reseguide

Ara är född och uppvuxen i Peru. Sedan hon var liten har hon skrivit skickligt och alltid älskat att resa. De senaste åren har han arbetat i översättningsstudior och i resebranschen. Ara säger att hennes arbete är en passion och ett sätt att leva, vilket också återspeglas i artiklarna om "virtuella resor" med Peru-tema för Classy.

Läs nästa APURIMAC, ett land med natur- och kulturarv . Tidigare artikel VÄLKOMMEN TILL PERU .