Mancora neuletakki -40 €
Ollanta ja Cusco puserot -50 €

Mancora neuletakki -40 €
Ollanta ja Cusco puserot -50 €

Hae verkkokaupasta

Tämä osa ei sisällä tällä hetkellä mitään sisältöä. Lisää sisältöä tähän osaan sivupalkin avulla.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

TERVETULOA PERUUN

  • 2 min lukuaika

Hei, minun nimeni on Ara, ja minulla on kunnia toimia sinun oppaanasi tällä Classyn virtuaalisella matkalla ympäri Perua.

Pienestä tytöstä lähtien olen matkustanut paljon ympäri maatani, ja vielä enemmän viime vuosina. Yli vuosikymmenen kokemus työskentelystä matkailualalla on antanut minulle mahdollisuuden näyttää kulttuuriani kaikkialta maailmasta oleville vierailijoille.

Näiden artikkelien avulla autan sinua näkemään kaikki nämä paikat minun silmieni kautta. Annan tietoja, mutta mikä tärkeintä, jaan teille tarinoita ja kokemuksia minun näkökulmastani paikallisena. Joten tervetuloa Peruun!

Tätä Etelä-Amerikan maata, jossa on yli kolmekymmentäyksi miljoonaa asukasta, on siunattu rannikko-, ylänkö- ja viidakkoalueilla, jotka antavat meille kahdeksankymmentäneljä erilaista ilmastoa sekä erilaisia ekosysteemejä.

Luonnonvarojen runsauden vuoksi kaivostoiminta ja maatalous ovat minun kotimaani tärkeintä taloudellista toimintaa. Kauniit maisemat, rikas historia, sekoittunut kulttuuri ja maa, jonka World Travel Awards on palkinnut maailman parhaana kulinaarisena kohteena, ovat joitakin niistä syistä, miksi myös matkailu on Perussa valtavaa.

 Classy Peruvian food

Aloitamme kevyesti vierailemalla etelärannikolla Paracasissa, jossa me opimme esi-inka sivilisaatiosta. Me löydämme dyyneiltä salaperäisen 2000 vuotta vanhan geoglyfin ennen kuin nautimme kontrastista hiljaisten rantojen ja aktiivisten villieläinten saarilla.

Kiipeämällä pikkuhiljaa korkeammalle, me suuntaamme Apurimaciin. Seikkailunhaluisten matkailijoiden kohde, jossa kuljemme lautalla Apurimacin syvään kanjoniin ja rentoudumme myöhemmin kävelemällä luonnossa ja mukavalla kylvyllä kuumissa lähteissä.

Seuraava aktiviteettimme on kiivetä Misti- ja Chachani-tulivuorille, joista on näkymät valkoisesta tulivuorikivestä rakennettuun kirkkaaseen “valkoiseen kaupunkiin” Arequipaan.

Nyt kun olet sopeutunet korkeuteen, me suuntaamme eteläisille ylängöille, missä Juliacan tekstiilitaide lumoaa meidät.Tulemme myös huomaamaan sellaisten paikkojen kauneuden, kuin Arapa, Umayo, Lake Titicaca − maailman korkein purjehduskelpoinen järvi − , sekä Pukaranin arkeologinen alue.

Classy Lake Titicaca

 

Me jatkamme matkaamme historialliseen, kosmopoliittiseen ja aina vilkkaaseen Cuscon kaupunkiin. Alkuperäiskansat kutsuivat sitä nimellä “maailman napa”, se oli inkojen imperiumin pääkaupunki, Etelä-Amerikan suurin espanjalaista aikaa edeltävä valtakunta.

Maan keskiosa, Junin, odottaa myöhemminmeitä historiallisten ja arkeologisten kohteiden kanssa.  Tutkimme upeaa kivimetsää, henkeäsalpaavaa eristettyä järveä, hedelmällistä laaksoa ja vilkaisemme pilvimetsää.

Jättäen ylängöt taaksemme, alitamme tiemme pohjoiseen viidakkooon. Ennen tätä käymme kuitenin alpakkafarmilla, jossa opit hienoista kuiduista, jota Classy käyttää kauniiden neuletakkien, villapaitojen ja huivien valmistamiseen.

Meidät ohjataan paratiisiin maagisten luonnonmuokkaamien ja käsintehtyjen paikkojen kautta, joita tarjoaa Río Abiseon kansallispuisto, joka on UNESCON maailmanperintökohde.

Lopuksi me palaamme takaisin merenrennalle kylpien Tyynen valtameren kylmissä vesissä. Päätämme kiertueemme Mancora-rannan vilkkaassa ilmapiirissä ja iloitsemme myöhemmin rauhallisesta auringonlaskusta.

Classy Mancora sunset

Nauti matkasta!

Parhain terveisin,

Ara

Classy Ara virtual tour guide

 Ara on syntynyt ja kasvanut Perussa. Pienestä tytöstä lähtien hän on kirjoittanut taitavasti ja aina rakastanut matkustamista. Viime vuosina hän on työskennellyt käännösstudioissa ja matkailualalla. Ara sanoo, että hänen työnsä on intohimo ja elämäntapa, mikä näkyy myös Classylle tehdyissä Peru-aiheisissa "virtuaalimatka" -artikkeleissa.

Lue seuraavaksi PARACAS, merellinen paratiisi.