Trujillo neuletakki ja Paracas pusero -50 €
Tarjous voimassa 28.4. saakka

Trujillo ja Paracas -50 €
Tarjous voimassa 21.4. saakka

Hae verkkokaupasta

Tämä osa ei sisällä tällä hetkellä mitään sisältöä. Lisää sisältöä tähän osaan sivupalkin avulla.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

PARACAS, merellinen paratiisi

  • 2 min lukuaika

Seitsemänsataa vuotta ennen Kristusta Etelä-Perun rannikolla oli Paracas niminen sivilisaatio.

He olivat tunnettuja taidoistaan kastelutekniikassa – autiomaassa – sekä trepanaatiossa (kirurginen toimenpide, joka koostui reiän tekemisestä kallon läpi aivovaurioiden tai itse kallon hoitamiseksi).

Tänä päivänä, kun puhumme tästä yhteiskunnasta, ensimmäisenä meille tulee mieleen niiden kuvakudokset. Hienoja käsintehtyjä tekstiilejä käytetään pääasiassa hautausrituaaleissa kuolleiden käärimiseksi kerroksiin. Nämä “muumiopaketit” sisälsivät uhrilahjoja, joka statuksesta riippuen saattoi sisältää ruokaa, keramiikkaa, työkaluja, jopa kultaisia koristeita, jotta heillä voisi olla kaikki hyvin kuolemanjälkeisessä elämässä.

Classy Paracas textile

Koska hautajaiskäytännöt olivat erittäin tärkeitä, Paracasin asukkaat hallitsivat tämän tekstiilitaiteen. Heitä pidetään tällä alalla esikolumbialaisen kulttuurin parhaimmistona. He käyttivät itse kasvattamaansa puuvillaa, hienojakoisia vikunja- ja alpakkakuituja sekä höyheniä, joilla he kävivät kauppaa ylängöillä ja viidakossa. Heidän käyttämänsä kirjonta- ja värjäysmenetelmät ovat osoitus heidän asiantuntemuksestaan.

Tämän sivilisaation käytössä olleella alueella on nyt Paracasin kansallispuisto, taianomainen paikka!

Lintujen äänet herättävät sinut aikaisin lähtemään tutkimusmatkalle. Lyhyt venematka vie sinut saarille, joissa asuu laaja joukko vesieliöitä, joita turvalliset ja oudot kivimuodostumat suojaavat. Tapaa äänekkäitä merileijonia, ystävällisiä delfiinejä, söpöjä Humbolt-pigviinejä ja yli kaksisataa erityyppistä lintua! Tätä vilkasta ympäristöä ympäröivät eristyksissä olevat rannat sekä dyynit, jotka kätkevät mysteerejä. “Kattokruunu” on 180 metriä pitkä geoglyfi, jonka alkuperä ja tarkoitus ovat edelleen mysteeri. Vaikuttavaa on, että se on yli 2500 vuotta vanha!

Classy The Chandelier at Paracas

 

On mahdotonta olla hämmästelemättä niin kauniita maisemia. Kuljeskele bulevardilla ravintoloiden ja matkamuistomyymälöiden iloisessa tunnelmassa. Uppoudu aaltojen rauhalliseen ääneen kävellessäsi pitkin merenrantaa kastellen jalkasi. Sinut keskeyttävät ainoastaan ilkikuriset pelikaanit tai ympärillä riehuvat lokit.  

Mikä olisikaan parempi tapa lopettaa päivä, kuin rauhallinen näkymä kaukana olevista valoista ja kalastusalusten rytmikäs pomppiminen hiljaisella merellä. Rauhallisuus käytännössä tasoittaa läheisestä hipsteribaarista kuuluvaa musiikkia.

Classy Paracas fishing boats

Paracojen esivanhempien tekstiilitekniikat ja heidän maansa ilmapiiri ovat innoittaneet Classyä luomaan ohuen Paracas -alpakkavillapaidan.

Tunne Perun kuidut ihollasi pukeutumalla hienoihin ja kauniisiin Classy -neuleisiin, kuten Paracas neulepusero!

Parhain terveisin,

Ara

 

Classy Ara virtual tour guide

 Ara on syntynyt ja kasvanut Perussa. Pienestä tytöstä lähtien hän on kirjoittanut taitavasti ja aina rakastanut matkustamista. Viime vuosina hän on työskennellyt käännösstudioissa ja matkailualalla. Ara sanoo, että hänen työnsä on intohimo ja elämäntapa, mikä näkyy myös Classylle tehdyissä Peru-aiheisissa "virtuaalimatka" -artikkeleissa.

Lue seuraavaksi APURIMAC, luonnon- ja kulttuuriperinnön maa. Edellinen artikkeli TERVETULOA PERUUN