Trujillo neuletakki ja Paracas pusero -50 €
Tarjous voimassa 28.4. saakka

Trujillo ja Paracas -50 €
Tarjous voimassa 21.4. saakka

Hae verkkokaupasta

Tämä osa ei sisällä tällä hetkellä mitään sisältöä. Lisää sisältöä tähän osaan sivupalkin avulla.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

APURIMAC, luonnon- ja kulttuuriperinnön maa

  • 2 min lukuaika

Etelä-Perun Keski-Andeilta Apurimacista löytyy jännittäviä paikkoja, esi-isien perintöä sekä rikas biologinen monimuotoisuus alueella, joka vaihtelee 2378 metristä 5331 metriin merenpinnan yläpuolella.

Apurimac on pienten kaupunkien, syrjäisten kaupunkien ja kylien osavaltio. Sellaisten paikkojen, joiden paikalliset sanovat olevan "aivan nurkan takana", vaikka ne ovat kaukana!

Mutta sillä ei ole väliä, että ne ovat kaukana. Näissä pikkukaupungeissa vierailu on miellyttävä matka menneisyyteen. Mukulakivi päällysteiset kadut, tiilikattoiset savitiilestä ja kalkkikivestä valmistetut talot sekä siirtomaa-aikaiset sillat ja rakennukset tuovat alueelle sen persoonallisuuden. Vaatimattomissa kaupungeissa on vastakohtaisesti kauniita siirtomaakirkkoja, joista löytyy arvokkaita maalauksia ja kullalla päällystettyjä alttareita.

Tämän perinnön lisäksi, tämä maa on ehdottomasti luonnon siunaama. Apurimacissa sijaitsee suojeltu alue, josta on erinomaiset näkymät lumihuippuiselle vuorelle, jota ympäröivät kasvillisuus sekä siniset ja vihreät laguunit, monipuolisen kasviston ja eläimistön pyhäkkö.

Tältä alueelta löytyy myös Apurimac-joki, joka kulkee pitkin syvää kanjonia, jota lumiset vuoret reunustavat, ja joka paljastuu hitaasti varhaisen aamun sumun takaa. Myöhemmin kalliolle piirtyy varjoja auringon paistaessa taivaalla, jonka kaikkialla lentävät kondorikotkat valloittavat. Eteerinen näkymä!

Classy Apurimac river

Tämä kanjoni on suosikkipaikka seikkailunhaluisille matkailijoille, jotka haluavat vaeltaa, patikoida tai laskea koskea. Vaahtoava valkoinen vesi muuttuu myöhemmin miellyttäviksi kuumiksi lähteiksi joen rannoilla. Näiden kuumien lähteiden uskottiin olevan inkojen lomanviettopaikka.

Alueelta löytyy tärkeitä inkakohteita. Kaikkein suosituin on veistetty monoliitti, jonka oli tarkoitus esittää imperiumin mallia tai maataloutta ennakoivaa oraakkelia.

Classy monotlithe Apurimac

Kuva: AgainErick, CC BY-SA 3.0, Link

Ennen inkoja, tällä maalla asui sotureiden sivilisaatio, chankat. Paikalliset ovat erittäin ylpeitä esi-isistään, ja joka vuosi tärkeässä arkeologisessa chanka kompleksissa esitetään esitys chankojen voitosta inkoja vastaan. Tältä paikalta on näkymät laguunille, joka legendojen mukaan synnytti chankojen johtajan.

Toinen paikallinen tarina kertoo, että “smurffikylä” sijaitsee Apurimacissa. Kolme miljoonaa vuotta vanhan kivimetsän epätavalliset volkaanisten käpyjen muodostelmat muistuttavat kuuluisaa kylää, minkä uskotaan olevan syynä tähän suosittuun uskomukseen.

Classy smurf village at Apurimac

 

Apurimac on täten maagisten tarinoiden ja eteeristen maisemien, rikkaan kulttuuriperinnön ja lämminsydämisten sekä lahjakkaiden ihmisten maa, jossa perinteitä pidetään ylpeinä elossa. Mikään ei ole meille merkityksellisempää kuin esi-isien kudontatekniikat, joissa köytetään Andien kamelieläinten kuituja alpakkavaatteiden valmistamiseksi. Samoja kuituja, joita käytetään sinun Apurimac premium baby alpakka huivissasi.

Tunne Perun kuidut ihollasi käyttämällä hienoja ja kauniita Classy -neuleita ja huiveja.

Ystävällisin terveisin,

Ara.

 

Classy Ara virtual tour guide

 Ara on syntynyt ja kasvanut Perussa. Pienestä tytöstä lähtien hän on kirjoittanut taitavasti ja aina rakastanut matkustamista. Viime vuosina hän on työskennellyt käännösstudioissa ja matkailualalla. Ara sanoo, että hänen työnsä on intohimo ja elämäntapa, mikä näkyy myös Classylle tehdyissä Peru-aiheisissa "virtuaalimatka" -artikkeleissa.

Lue seuraavaksi MISTI, kivivartija. Edellinen artikkeli PARACAS, merellinen paratiisi.