Trujillo neuletakki ja Paracas pusero -50 €
Tarjous voimassa 28.4. saakka

Trujillo ja Paracas -50 €
Tarjous voimassa 21.4. saakka

Hae verkkokaupasta

Tämä osa ei sisällä tällä hetkellä mitään sisältöä. Lisää sisältöä tähän osaan sivupalkin avulla.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

MISTI, kivivartija

  • 2 min lukuaika

5825 metristä merenpinnan yläpuolelta, Misti-tulivuori katselee ja suojelee Arequipan kaupunkia.

"Valkoisen kaupungin" kauneus johtuu osittain harmonisesta kuvasta, jonka Misti ja sen kaksi vierekkäistä tulivuorta saavat aikaan.

Arequipeños (Arequipan kansa) pitää Mistiä koskevia legendoja osana identiteettiään. Tässä jaan teille kaikkein suosituimmat…

Ennen inkojen aikoja oli maanviljelijä nimeltään Misti Túpac. Hän oli vahva nuori mies, jonka jumalat olivat siunanneet supervoimilla. Voimistaan humaltuneena Misti Túpac alkoi kuitenkin käyttää lahjaansa itsekkäästi. Tulen jumala rankaisi maanviljelijää muuttamalla hänet tulivuoreksi, joka siitä hetkestä lähtien purkautumisen sijaan vartioi yhteisöä.

Classy blog Misti volcano 

Toinen suosittu legenda on kahden vuorijumalan, Chachanin ja Pichu Pichun, rakkaustarina. Koska pääjumalat eivät hyväksyneet tätä suhdetta, he lähettivät kivivartijan tekemään lopun siitä. Kivivartijan nimi on Misti, joka pysyy kahden rakastajan välissä.

Viimeinen tarina on paikallisten ihmisten vaalima…

Inka-imperiumin huipun aikana keisari oli hallinnossa niin kiireinen, että hän pyysi apua isältään aurinkojumalalta. Silloin aurinko lähetti kykloopin nimeltä Misti. Hän oli erittäin taitava ja teki erinomaista työtä auttaakseen inkakuninkaita Cuscon ylängöllä.

Eräänä päivänä Chasquis, imperiumin sanansaattaja, joka tuntee koko alueen hyvin, kertoi Mistille merestä. Halukkaana näkemään rannikkomaiseman, Misti pyysi inkoilta taukoa, mutta hänelle ei annettu lupaa.

Hän oli niin utelias, että hän päätti lähteä rannalle. Valitettavasti auringon noustessa, kun hän oli puolivälissä Andien ja rannikon välillä – Arequipan alueella – aurinko huomasi hänet. Rangaistuksena tottelemattomuudesta, jumala muutti hänet suureksi kiveksi, josta pikkuhiljaa muodostui kukkula.

Vuosien varrella Misti itki niin paljon, että hänen kyyneleensä muodostivat joen, joka teki ympärillä olevan laakson maasta erittäin hedelmällistä.

Classy blog Misti volcano 

Vuosisatoja myöhemmin, taas auringonnousun aikaan, aurinko tajusi Mistin kyyneleiden luoneen laakson kauneuden. Palkitakseen hänet, jumala muutti Mistin vaikuttavaksi tulivuoreksi, niin korkeaksi, että hän näki ikuisesti valtameren yhdellä suurella silmällään.

Misti-tarinoita inspiroi edelleen kaksi päivää kestävä kiipeäminen, joka vie sinut maan ja taivaan välille. Sieltä voit nähdä kaupungin valot, kauempana yläpuolellasi olevat tähdet. Tämä on ”maailman huippu”, jossa voit nautti tulivuorten maan kauneudesta, ikivihreistä laaksoista, Andien-kamelieläinten asuttaman pampan ja tasangon kauneudesta.

Tunne Perun kuidut ihollasi pukeutumalla hienoihin ja kauniisiin Classy-neuleisiin, kuten Misti-pipoon!

Parhain terveisin,

Ara. 

 

Classy Ara virtual tour guide

Ara on syntynyt ja kasvanut Perussa. Pienestä tytöstä lähtien hän on kirjoittanut taitavasti ja aina rakastanut matkustamista. Viime vuosina hän on työskennellyt käännösstudioissa ja matkailualalla. Ara sanoo, että hänen työnsä on intohimo ja elämäntapa, mikä näkyy myös Classylle tehdyissä Peru-aiheisissa "virtuaalimatka" -artikkeleissa.

Lue seuraavaksi CHACHANI, vaellus taivaaseenEdellinen artikkeli APURIMAC, luonnon- ja kulttuuriperinnön maa.