Mancora neuletakki -40 €

Mancora neuletakki -40 €

Hae verkkokaupasta

Tämä osa ei sisällä tällä hetkellä mitään sisältöä. Lisää sisältöä tähän osaan sivupalkin avulla.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

CHACHANI, vaellus taivaaseen

  • 2 min lukuaika

Aikojen alussa, kaksi Apusta (vuorijumalaa) rakastuivat toisiinsa. Pichu Pichu -tulivuori oli korviaan myöten ihastunut kauniiseen naapuriinsa Chachani -tulivuoreen. Muut jumalat vastustuvat heidän rakkauttaan ja lähettivät Misti-nimisen kivivartijan olemaan heidän välissään, jotta he eivät voisi nähdä toisiaan.

Pichu Pichu oli niin raivoissaan, että yritti kirota jumalat, Pachamama (Äiti Maa) loi valtavan myrskyn ja Pichu Pichu pelästyi niin paljon, että hän kaatui selälleen ja vaipui ikuiseen uneen. Hänen nukkuva siluettinsa näkyy vielä tänä päivänäkin mistä tahansa kohtaa Arequipan kaupunkia, jota nämä kolme tulivuorta ympäröivät.

Classy blog Chachani

 

Chachani, alkuperäiskielen sana “rohkea”, kutsuu rohkeita retkeilijöitä saavuttamaan huippunsa, yli 6000 metriä merenpinnan yläpuolella. Hyvä ilmasto ja suhteellisen helppo pääsy tekevät Chachanista maailman helpoimmin noustavan 6000 metriä korkean vuoren.

Kun olet jättänyt kaupungin taaksesi, tulivuorta kiertävän pampan villit Andien kamelieläimet toivottavat sinut tervetulleeksi retkelle. Puolen päivän ajomatka ja tunnin patikointi epätasaista hiekkapolkua pitkin voimakkaiden auringonsäteiden alla vievät sinut perusleirille noin 5100 metrin korkeuteen. Kun seikkailu alkaa seuraavan päivän alussa – tarkalleen kello yksi aamulla – tässä kohtaa on tarpeen levätä.

Classy blog Chachani basecamp

 Kuva: Lunaloop / CC BY-SA

Koko yön kestävä nousu on haastavaa, mutta on varmasti sen arvoista. Tulet kohtaamaan jopa 20 pakkasasteen lämpötiloja, voimakkaita tuulia ja liukkaita polkuja, joissa tarvitset kiipeilyhakun. Tästä huolimatta kivinen maa muuttuu vähitellen jääksi, mikä on merkki siitä, että olet onnistumassa! Ammunkoitteessa saavut lumiselle kraatterille juuri ajoissa nähdäksesi auringon yläosan saavuttavan horisontin ja valaisevan kaiken ympärillä, paljastaen pimeydestä pohjoisen kaupungin ja taivasta hyväilevät tulivuorten huiput.

Tämä on ainutkertainen kokemus, joka saa kirjaimellisesti hengen salpautumaan ja saa sinut tuntemaan kiitollisuutta Pashamamalle luomisen suuruudesta. Tästä syystä huipulta löytyy joitakin paikallisia uhrilahoja. 

Classy blog Chachani

Väestö kunnioittaa myös todella paljon jyrkkää tulivuorta, sillä se tarjoaa sillaria, valkoista tuliperäistä kiveä, jota tunnetusti käytetään tärkeimpänä rakennusmateriaalina. Chachani testamenttasi sillarin tälle maalle, kun se purkautui miljoonia vuosia sitten antaen täten Arequipalle sen identiteetin “Valkoisen kaupunkina”.

Tunne Perun kuidut ihollasi hienojen ja kauniiden Classy -neuleiden ansiosta, kuten Chachani pipon!

Parhain terveisin,

Ara.

 

 

Classy Ara virtual tour guide

 Ara on syntynyt ja kasvanut Perussa. Pienestä tytöstä lähtien hän on kirjoittanut taitavasti ja aina rakastanut matkustamista. Viime vuosina hän on työskennellyt käännösstudioissa ja matkailualalla. Ara sanoo, että hänen työnsä on intohimo ja elämäntapa, mikä näkyy myös Classylle tehdyissä Peru-aiheisissa "virtuaalimatka" -artikkeleissa.

Lue seuraavaksi AREQUIPA, valkoinen kaupunki. Edellinen artikkeli MISTI, kivivartija