Trujillo neuletakki ja Paracas pusero -50 €
Tarjous voimassa 28.4. saakka

Trujillo ja Paracas -50 €
Tarjous voimassa 21.4. saakka

Hae verkkokaupasta

Tämä osa ei sisällä tällä hetkellä mitään sisältöä. Lisää sisältöä tähän osaan sivupalkin avulla.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

AREQUIPA, valkoinen kaupunki

  • 2 min lukuaika

Inka-legendojen joukossa, kaikkein suosituin kertoo siitä, että kun Inka Mayta Capac saapui Chillin laaksoon imperiumin laajentumisajankohtaan, hänen armeijansa, paikasta hurmaantuneena, kysyivät häneltä, voivatko he jäädä. Tällöin Mayta Capac vastasi: “Ari, quepay”, mikä tarkoittaa: “Kyllä, jää”.

Totuus on, että tämän laakson kauneus ja sen ympäri vuoden oleva miellyttävä sää tekevät Arequipasta yhden Perun kauneimmista kaupungeista.

Classy Arequipa main square

Arequipan kaupunkia, joka on rakennettu vulkaaniselle alueelle, reunustaa kolme tulivuorta: Misti, Chachani ja Pichu Pichu. Ylämaan kaupunki, joka sijaitsee lähes 2400 metriä merenpinnan yläpuolella, tunnetaan paremmin nimellä "Valkoinen kaupunki", koska suurin osa rakennuksista on tehty valkoisesta vulkaanisesta kivestä, jota kutsutaan sillariksi.

 Classy Arequipa sillar

Kuva: Catherine Chu / Unsplash

Sillar ei ole ainoa elementti, joka edustaa Arequipan arkkitehtuuria. ‘Arequipa-koulu’ -arkkitehtuurityyli on seurausta alkuperäiskansojen ja espanjalaisten vaikutteista, joille ominaista ovat runsaat sekä monimutkaiset yksityiskohdat. Paras esimerkki tästä tyylistä on La Compañia de Jesus -kirkko. Muita vaikuttavia rakennuksia ovat katedraali Basílica de Santa María (pääkuvassa) ja Santa Catalinan luostari, jotka molemmat ovat kaupungin kohokohtia. Tämä vaikuttava arkkitehtuuri antoi Arequipan historialliselle keskustalle UNESCOn maailman kulttuuriperinnön arvon.

 Classy Arequipa Arequipa Iglesia de la Compania de Jesus

Kuva: Unukorno / CC BY

 Arkkitehtuurin lisäksi Arequipalla on joitakin muitakin aarteita. Sieltä löytyy Juanita, hyvin säilynyt inkojen muumio, uhri vuorijumalille, joka löydettiin Ampaton tulivuoresta. Viime aikoina Arequipassa syntyi muita tärkeitä hahmoja, vaikuttavia poliittisia johtajia sekä kuuluisia älymystöjä ja kirjailijoita. Heitä parhaiten edustaa Mario Vargas Llosa, joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 2010.

Classy Arequipa Llosa ja kirja

Llosan kuva: Arild Vågen / CC BY-SA

Noin miljoona asukasta - jotka tekevät Arequipasta Perun toiseksi väkirikkaimman kaupungin - ovat ylpeitä perinnöstään sekä roolistaan historiassa. He ovat ylpeitä kaupunkinsa luonnollisesta ja käsintehdystä kauneudesta, maan laajimman perinteisten ruokien valikoiman omaamisesta - yli viisisataa, mukaan lukien jälkiruoat - ja parhaasta suklaasta!

Toinen ylpeyden lähde on heidän asiantuntemuksensa Andien kamelieläimistä. He ovat kotouttaneet, kasvattaneet ja suojelleet näitä eläimiä jo ennen inkojen aikoja, mikä on tehnyt heistä korkealaatuisimman Andien kamelieläinten tekstiiliteollisuuden omistajia.

 Classy Arequipa alpakat

Kuva: travelcutie / Pixabay

Nauti tulivuorin kehystetyn kaupungin majesteettisuudesta, jota kirkastaa kirkkaan taivaan sininen erottuen sillarin valkoisesta, samalla kun nautit kupin kahvia tai lasillisen viiniä viihtyisän bistron terassilla. Eksy kaduilla, joilla värikkäät kaupat esittelevät parhaita alpakkavaatteita, täsmälleen samaa laadukasta materiaalia, jota Classy käyttää.

Tunne Perun kuidut pukeutumalla hienoihin ja kauniisiin Classy-neuleisiin, kuten Arequipa neuletakkiin!

Parhain terveisin,

Ara

 

Classy Ara virtual tour guide

 Ara on syntynyt ja kasvanut Perussa. Pienestä tytöstä lähtien hän on kirjoittanut taitavasti ja aina rakastanut matkustamista. Viime vuosina hän on työskennellyt käännösstudioissa ja matkailualalla. Ara sanoo, että hänen työnsä on intohimo ja elämäntapa, mikä näkyy myös Classylle tehdyissä Peru-aiheisissa "virtuaalimatka" -artikkeleissa.

Lue seuraavaksi Juliaca, tekstiilitaiteilijoiden koti. Edellinen artikkeli CHACHANI, vaellus taivaaseen.