Trujillo neuletakki ja Paracas pusero -50 €
Tarjous voimassa 28.4. saakka

Trujillo ja Paracas -50 €
Tarjous voimassa 21.4. saakka

Hae verkkokaupasta

Tämä osa ei sisällä tällä hetkellä mitään sisältöä. Lisää sisältöä tähän osaan sivupalkin avulla.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Juliaca, tekstiilitaiteilijoiden koti

  • 2 min lukuaika

Kaakkois-Perussa, yli 3800 metrin merenpinnan yläpuolella, sijaitsee Juliacan kaupunki, josta löytyy kauniita siirtomaa-ajan rakennuksia sekä upeita inkojen aikoja edeltäviä arkeologisia kohteita.

Juliaca on hyvin tunnettu nimellä “tuulten kaupunki”, koska se sijaitsee korkealla paljaalla tasangolla. Sillä on toinenkin nimi, “tasangon helmi”, mikä johtuu sen tärkeydestä alueelle. Minä sanoisin, että nimi, joka kuvailee sitä parhaiten, on “neuletavarakauppiaiden kaupunki”.

Juliaca knitwear beanies

Perinteisesti perheomisteiset neuletavara- ja vaateliiketoiminta (käyttäen alun perin lampaiden ja alpakoiden kuituja) kasvoi vähitellen, kunnes siitä tuli valtavaa vaatteidenvalmistusteollisuutta. Tällä hetkellä se on yksi alueen tärkeimmistä tulonlähteistä käsityön, kaivostoiminnan ja kaupan kanssa. Suurin osa kaikista lähes 300 000 asukkaasta on jollakin tavalla liitoksissa vaatetusliiketoimintaan.

Paikallinen tekstiiliosaaminen näkyy perinteisissä puvuissa, jotka kaikki ovat käsintehtyjä ja joita esitellään ympäri vuoden järjestettävissä kaupunkiparaateissa. Kaikkein tärkein juhla on Juliacan Karnevaali, joka on osoitus alkuperäiskansojen ja monirotuisten henkilöiden taiteesta ja kulttuurista.

Viikon kestävä jatkuva juhlinta tammikuun lopussa tekee tapahtumasta kaupungin pisimmän ja suurimman. Tuhannet tanssijat ja muusikot valloittavat kadut Pachamaman, Äiti Maan kunniaksi. Kaupunki on koristeltu konfetteilla, kukkaköynnöksillä ja ilmapalloilla. Rummut, trumpetit ja ilotulitteet täydentävät kulkueita, paraateja ja tanssimista. Bändit esittävät satoja perinteisiä tansseja päivin ja öin.

Juliaca dancers

Kuva: Ara

Esiintyjät ovat esityksen aikana selvästi suuria kulttuurisia lähettiläitä. Kulissien takana kuitenkin pukusuunnittelijat luovat ylpeinä taikaa suureen tapahtumaan. Suurin osa tästä taikuudesta on häikäisevissä perinteisissä vaatteissa, jotka esittelevät Perun historiaa lukuisten loistavien ja kirkkaiden värien ilotulituksen avulla, mikä tekee iloisesta ilmapiiristä parempaa.

Nämä taitavien paikallisten kirjailijoiden ja käsityöläisten valmistamat puvut ja naamiot ovat korvaamattomia kaiken niihin liittyvän työn vuoksi. Yksityiskohtaiset ja monimutkaiset kuvioinnit esittelevät kukkia, mystisiä eläimiä, ja luontoa, sekä myös kaikenlaisia koristeita. Koristeet voivat olla paljetteja, kelloja, värikkäitä kiviä ja jopa hienoja esineitä, kuten helmiä, kulta- ja hopealankoja.

Yksi karnevaalin tunnetuimmista tansseista on Diablada (demonien tanssi). Tämän tanssin pukuihin kuuluu lisävarusteita, kuten kypäriä, siipiä, ja niin monimutkaisia miekkoja, että niiden valmistamiseen saattaa kulua kokonainen kuukausi.

Juliaca Diablada dancer

Hieno taito on todella siirtynyt sukupolvelta toiselle.

Samaa perulaista tekstiilitaitoa Classy esittelee ylpeänä Juliaca alpakkaneuletakissa.

Tunne Perun taide ihollasi käyttämällä hienoja ja kauniita Classy-neuleita!

Parhain terveisin,

Ara.

 

Classy Ara virtual tour guide

Ara on syntynyt ja kasvanut Perussa. Pienestä tytöstä lähtien hän on kirjoittanut taitavasti ja aina rakastanut matkustamista. Viime vuosina hän on työskennellyt käännösstudioissa ja matkailualalla. Ara sanoo, että hänen työnsä on intohimo ja elämäntapa, mikä näkyy myös Classylle tehdyissä Peru-aiheisissa "virtuaalimatka" -artikkeleissa.

Lue seuraavaksi ARAPA, laguunin palvonta. Edellinen artikkeli  AREQUIPA, valkoinen kaupunki.