Mancora neuletakki -40 €
Ollanta ja Cusco puserot -50 €

Mancora neuletakki -40 €
Ollanta ja Cusco puserot -50 €

Hae verkkokaupasta

Tämä osa ei sisällä tällä hetkellä mitään sisältöä. Lisää sisältöä tähän osaan sivupalkin avulla.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Classy mukaan Weecos.com:iin

  • 2 min lukuaika

Classy on saavuttanut yhden ison etapin, kun se valittiin yhdeksi verkkokaupaksi mukaan weecos.com:iin, joka on vastuullista muotia myyvä kauppapaikka. Classyn vastuullisesti valmistetut alpakanvillaneuleet sopivat oivallisesti mukaan Weecosiin, josta löytyy paljon suomalaisia vastuullisia tuotemerkkejä. Weecosiin mukaan pääseminen on hieno tunnustus siitä, mikä on alusta asti ollut Classyn tavoite, vastuullisesti tuotettujen tuotteiden tuominen suuremmalle yleisölle ja samalla tuoda esille tietoa siitä, mitä vastuullinen muoti tarkoittaa ja miten se näkyy Classyn tuotteissa.

Weecos logo

 

Miten tunnistaa vastuullisen muodin?

Tämän päivän yhteiskunnassa ja maailmassa yhä useampi on herännyt huomaamaan, että niin sanottu tusinamuoti tai pikamuoti ja halpavaatteet eivät ole vastuullisesti tuotettuja ja valmistettuja tuotteita. Ostajia kiinnostaa yhä enemmän missä ja miten vaate on valmistettu ja missä ja miten siihen käytetyt materiaalit on tuotettu. Vastuullisesta muodista puhutaan paljon, mutta moni ei välttämättä tiedä mitä se itse asiassa tarkoittaa. Vastuullisuus muodissa ei tarkoita ainoastaan ympäristöön liittyviä asioita, vaan myös siihen liittyviä sosiaalisia aspekteja. Vastuullisuutta voidaan mitata esimerkiksi läpinäkyvällä tuotannolla, vastuullisten materiaalien käytöllä, reiluilla työoloilla, pienemmällä hiilijalanjäljellä, tuotteiden myynnin kestävyydellä sekä kestävän kehityksen huomioivalla suunnittelulla. Aina tuotannon läpinäkyvyys ei ole mahdollista, sillä esimerkiksi puuvillantuotannossa ei välttämättä pystytä jäljittämään puuvillaa jollekin tietylle pellolle.

Kun puhutaan ei-vastuullisesta muodista, niiden suurimpana ongelma on yleensä työntekijöiden aliarvoiset työolot tai käytettävän materiaalin ei-vastuullinen tuottaminen. Nämä ovat sellaisia asioita, joita kuluttajan ei ole mahdollista nähdä, kun tuotteen materiaali on lähtöisin ulkomailta ja tuotekin on valmistettu ulkomailla. Vastuullista muotia valmistavat yrityksen sen sijaan ovat valmiita avaamaan asiakkailleen koko tuotanto- ja valmistusketjun, joka osoittaa sen, että asiakkaan ostama tuote on oikeasti kaikkien standardien mukaisesti vastuullinen tuote.

Classy tekee vastuullisuusraportin vuoden 2020 lopuksi.

Vastuullinen muoti on pikamuotia kestävämpää

Vastuullinen muoti on tietenkin niin sanottua pikamuotia hintavampaa, mutta se on vastavuoroisesti myös paljon kestävämpää. Valitsemalla esimeriksi ajattomia neuleita, et osta niitä vain yhden sesongin ajan käytettäväksi, vaan niistä tulee luottovaatteitasi, jotka kestävät oikein käsiteltyinä useiden vuosien ajan. Classyn tunnuslause ”Osta vähemmän, osta parempaa” kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi sen, mikä vastuullisen muodin ydinajatuksena on. Omaan vaatekaappiin ei enää haeta halpoja, mutta käyttöiältään lyhytaikaisia tuotteita, vaan pikemminkin kotimaisia vastuullisesti tuotettujen ja valmistettujen merkkien vaatteita, vaikka ne hiukan enemmän maksaisivatkin.

Classyn alpakanvillaneuleissa näkyy sekä ajattomuus että monikäyttöisyys. Classyn käyttämä alpakanvilla on vastuullisesti tuotettua niin alpkoiden kasvatuksen kuin langan valmistuksenkin osalta. Neuleiden nimet viittaavat Peruun, jossa alpakanvillaa on käytetty jo vuosisatojen ajan todella paljon vaatteiden valmistuksessa. Neuleet sopivat käytettäväksi ympäri vuoden ja siksi ne ovatkin yleensä vaatekaapin suosikkivaatteita. Joskus saattaa käydä niin, että lempineuletta haluaa ostaa myös toisen värisenä. Kunhan kyseessä on vastuullisesti tuotettu ja valmistettu neule, voit sallia sen itsellesi!

Sanna

 

 Sanna 

Sanna on kielenkääntäjä ja sisällön kirjoittaja, joka pitää siitä, että hänen työnsä ei ole paikkaan sidottua, vaan hän voi välillä napata läppärin mukaan ja suunnata jonnekin muualle, yleensä matkojen määränpäänä on Lontoo. Sanna rakastaa musiikkia, joten konsertit ja festivaalit vievät häntä myös paikoista toiseen.