Mancora neuletakki -40 €, päättyy 19.5.
Ollanta ja Cusco puserot -50 €

Mancora neuletakki -40 €, päättyy 19.5.
Ollanta ja Cusco puserot -50 €

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

VÄLKOMMEN TILL PERU

  • 3 min lästid

Hej, jag heter Ara och jag är hedrad över att vara din guide på denna eleganta virtuella resa runt Peru.

Sedan jag var liten har jag rest mycket runt i mitt land, och ännu mer de senaste åren. Över ett decenniums erfarenhet av att arbeta inom turistnäringen har gett mig möjligheten att visa min kultur för besökare från hela världen.

Med dessa artiklar hjälper jag dig att se alla dessa platser genom mina ögon. Jag ger information, men ännu viktigare, jag delar berättelser och erfarenheter från mitt perspektiv som lokal. Så välkommen till Peru!

Detta sydamerikanska land med över trettioen miljoner invånare är välsignat med kust-, höglands- och djungelregioner som ger oss åttiofyra olika klimat och olika ekosystem.

På grund av överflöd av naturresurser är gruvdrift och jordbruk de viktigaste ekonomiska aktiviteterna i mitt hemland. Vackra landskap, rik historia, blandad kultur och ett land som har erkänts som den bästa kulinariska destinationen i världen av World Travel Awards är några av anledningarna till att turismen också är enorm i Peru.

Elegant peruansk mat

Vi börjar lätt med att besöka sydkusten i Paracas , där vi lär oss om civilisationen före Inka. Vi upptäcker en mystisk 2000 år gammal geoglyph i sanddynerna innan vi njuter av kontrasten mellan lugna stränder och öar med aktivt vilda djur.

Vi klättrar lite i taget högre och beger oss till Apurimac . Ett resmål för äventyrliga resenärer, där vi tar en färja till den djupa kanjonen Apurimac och senare kopplar av genom att promenera i naturen och ta ett skönt bad i de varma källorna.

Vår nästa aktivitet är att bestiga vulkanerna Misti och Chachani , som har utsikt över den ljusa "vita staden" Arequipa , byggd av vit vulkanisk sten.

Nu när du har anpassat dig till höjden åker vi till södra höglandet, där Juliacas textilkonst kommer att förtrolla oss. Vi kommer också att upptäcka skönheten i platser som Arapa , Umayo , Titicacasjön - världens högsta farbara sjö - och den arkeologiska platsen Pukarani .

Snygg Titicacasjön

Vi fortsätter vår resa till den historiska, kosmopolitiska och alltid livliga staden Cusco . Urbefolkningen kallade det "världens pol", det var huvudstaden i Inkariket, det största förspanska imperiet i Sydamerika.

Den centrala delen av landet, Junin , väntar oss senare med historiska och arkeologiska platser. Vi utforskar en magnifik stenskog, en hisnande avskild sjö, en bördig dalgång och en glimt av en molnskog.

Vi lämnar höglandet bakom oss och tar oss norrut in i djungeln. Innan detta besöker vi alpackagården i Kuiten, där du får lära dig om de fina fibrerna som Classy använder för att göra vackra koftor, tröjor och halsdukar.

Vi guidas till paradiset genom de magiska naturliga och handgjorda platserna som erbjuds av nationalparken Río Abiseo , en UNESCO: s världsarvslista.

Slutligen återvänder vi tillbaka till havet och badar i Stilla havets kalla vatten. Vi avslutar vår turné i den livliga atmosfären på Mancora- stranden och njuter senare av en fridfull solnedgång.

Snygg Mancora solnedgång

Njut av resan!

Med vänliga hälsningar,

Ara

Snygg Ara virtuell reseguide

Ara är född och uppvuxen i Peru. Sedan hon var liten har hon skrivit skickligt och alltid älskat att resa. De senaste åren har han arbetat i översättningsstudior och i resebranschen. Ara säger att hennes arbete är en passion och ett sätt att leva, vilket också återspeglas i artiklarna om "virtuella resor" med Peru-tema för Classy.

Läs sedan PARACAS, ett maritimt paradis .