Ei toimituksia 16.6.-23.6.
Ilmainen toimitus 24.6.

Ei toimituksia 16.6.-23.6.
Ilmainen toimitus 24.6.

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Får Classy till Weecos.com

  • 3 min lästid

Classy har nått en stor milstolpe när den valdes som en av onlinebutikerna att gå med i weecos.com , en marknadsplats som säljer ansvarsfullt mode. Classys ansvarsfullt gjorda tröjor i alpackaull passar perfekt in i Weecos, där du kan hitta många ansvarsfulla finska märken. Att vara med i Weecos är ett stort erkännande av det som varit Classys mål från början, att ta ut ansvarsfullt producerade produkter till en större publik och samtidigt ta fram information om vad ansvarsfullt mode innebär och hur det återspeglas i Classys produkter.

Weecos logotyp

Hur känner man igen ansvarsfullt mode?

I dagens samhälle och värld har fler och fler människor vaknat till att märka att så kallat mode i dussin eller snabbt mode och billiga kläder inte är ansvarsfullt producerade och tillverkade produkter. Köpare är allt mer intresserade av var och hur plagget är tillverkat och var och hur materialen som används i det producerades. Det pratas mycket om ansvarsfullt mode, men många vet inte nödvändigtvis vad det egentligen innebär. Ansvar inom mode betyder inte bara frågor relaterade till miljön, utan också relaterade sociala aspekter. Ansvar kan mätas till exempel genom transparent produktion, användning av ansvarsfulla material, rättvisa arbetsförhållanden, ett mindre koldioxidavtryck, hållbarhet i produktförsäljningen och planering som tar hänsyn till hållbar utveckling. Transparens i produktionen är inte alltid möjlig, eftersom det i till exempel bomullsproduktion inte nödvändigtvis är möjligt att spåra bomullen till ett specifikt område.

När man talar om oansvarigt mode är deras största problem vanligtvis de anställdas sämre arbetsvillkor eller den oansvariga produktionen av de material som används. Det är saker som konsumenten inte kan se när varans material kommer från utlandet och varan även tillverkas utomlands. Företag som tillverkar ansvarsfullt mode är däremot redo att öppna upp hela produktions- och tillverkningskedjan för sina kunder, vilket visar att produkten köpt av kunden verkligen är en ansvarsfull produkt enligt alla standarder.

Classy kommer att göra en ansvarsrapport i slutet av 2020.

Ansvarsfullt mode är mer hållbart än fast fashion

Självklart är ansvarsfullt mode dyrare än så kallat fast fashion, men det är ömsesidigt också mycket mer hållbart. Genom att välja till exempel tidlösa stickningar köper du dem inte bara för att bära en säsong, utan de blir dina pålitliga plagg som håller i många år om de behandlas rätt. Classys slogan "Köp mindre, köp bättre" berättar kort och koncist vad kärnidén med ansvarsfullt mode är. Du letar inte längre efter billiga men kortlivade produkter i din garderob, utan snarare inhemskt producerade och tillverkade kläder från märken, även om de kostar lite mer.

Classys alpackatröjor visar både tidlöshet och mångsidighet. Alpakkaullen som Classy använder är ansvarsfullt producerad, både när det gäller att föda upp alpackor och att tillverka garnet. Tröjornas namn hänvisar till Peru, där alpackaull har använts vid tillverkning av kläder i århundraden. Tröjor är lämpliga att använda året runt och därför är de oftast favoritplaggen i garderoben. Ibland kan det hända att du vill köpa din favorittröja i en annan färg också. Så länge det är en ansvarsfullt producerad och tillverkad tröja har du råd!

Säga

Säga

Sanna är en översättare och innehållsskribent som gillar att hennes arbete inte är knutet till en plats, men hon kan ibland ta tag i sin laptop och bege sig någon annanstans, oftast är resemålet London. Sanna älskar musik, så även konserter och festivaler tar henne från plats till plats.