Mancora neuletakki -40 €, päättyy 19.5.
Ollanta ja Cusco puserot -50 €

Mancora neuletakki -40 €, päättyy 19.5.
Ollanta ja Cusco puserot -50 €

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

APURIMAC, ett land med natur- och kulturarv

  • 2 min lästid

I de centrala Anderna i södra Peru erbjuder Apurimac spännande platser, förfäders arv och rik biologisk mångfald i ett område som sträcker sig från 2378 meter till 5331 meter över havet.

Apurimac är en delstat av små städer, avlägsna städer och byar. Platser som lokalbefolkningen säger är "precis runt hörnet" trots att de är långt borta!

Men det spelar ingen roll att de är långt borta. Ett besök i dessa små städer är en trevlig resa in i det förflutna. Kullerstensgator, hus med tegeltak av lertegel och kalksten samt broar och byggnader från kolonialtiden ger området dess personlighet. Däremot har blygsamma städer vackra koloniala kyrkor med värdefulla målningar och guldpläterade altare.

Bortsett från detta arv är detta land definitivt välsignat av naturen. Apurimac är ett skyddat område med utmärkt utsikt över ett snötäckt berg omgivet av vegetation och blå och gröna laguner, en fristad med olika flora och fauna.

Detta område är också hem för Apurimac-floden, som rinner längs en djup kanjon flankerad av snöklädda berg, som sakta dyker upp bakom den tidiga morgondimman. Senare ritas skuggor på klippan när solen skiner på himlen, som erövras av kondorörnar som flyger överallt. En eterisk utsikt!

Elegant Apurimac-flod

Denna kanjon är en favoritplats för äventyrliga resenärer som vill vandra, vandra eller flotta. Det skummande vita vattnet förvandlas senare till trevliga varma källor vid flodens strand. Dessa varma källor troddes vara en semesterplats för inkafolket.

Det finns viktiga inkaplatser i området. Den mest populära är den snidade monoliten, som var tänkt att representera imperiets modell eller ett orakel som förutsäger jordbruk.

Snygg monolit Apurimac

Bild: AgainErick , CC BY-SA 3.0 , Länk

Före inkafolket var detta land hem för en krigarcivilisation, Chankats. Lokalbefolkningen är mycket stolta över sina förfäder, och varje år görs en föreställning om Chankaernas seger mot Inka på det viktiga arkeologiska chankakomplexet. Denna plats har utsikt över lagunen som, enligt legender, födde Chankas ledare.

En annan lokal historia berättar att "smurfbyn" ligger i Apurimac. Den tre miljoner år gamla stenskogens ovanliga vulkaniska konformationer liknar den berömda byn, som tros vara orsaken till denna populära tro.

Elegant smurfby vid Apurimac

Apurimac är alltså ett land med magiska berättelser och eteriska landskap, rikt kulturarv och varmhjärtade och begåvade människor, där traditioner stolt hålls vid liv. Ingenting är mer meningsfullt för oss än våra förfäders vävteknik, där fibrerna från de andinska kamelerna binds samman för att göra alpackakläder. Samma fibrer som används i din Apurimac premium baby alpacka halsduk .

Känn Perus fibrer på din hud med fina och vackra stilrena stickningar och halsdukar.

Hälsningar,

Ara.

Snygg Ara virtuell reseguide

Ara är född och uppvuxen i Peru. Sedan hon var liten har hon skrivit skickligt och alltid älskat att resa. De senaste åren har han arbetat i översättningsstudior och i resebranschen. Ara säger att hennes arbete är en passion och ett sätt att leva, vilket också återspeglas i artiklarna om "virtuella resor" med Peru-tema för Classy.

Läs sedan MITI, stenvakt . Tidigare artikel PARACAS, ett maritimt paradis .