Ei toimituksia 16.6.-23.6.
Ilmainen toimitus 24.6.

Ei toimituksia 16.6.-23.6.
Ilmainen toimitus 24.6.

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

MITI, stenvakt

  • 2 min lästid

Från 5 825 meter över havet vakar Misti-vulkanen över och skyddar staden Arequipa.

Skönheten i "Vita staden" beror delvis på den harmoniska bild som Misti och dess två närliggande vulkaner skapar.

Arequipeños (folket i Arequipa) betraktar legenderna om Mist som en del av sin identitet. Här delar jag med mig av de mest populära...

Före inkatiden fanns det en bonde som hette Misti Túpac. Han var en stark ung man välsignad av gudarna med superkrafter. Men Misti Túpac var berusad av sina krafter och började använda sin gåva själviskt. Eldguden straffade bonden genom att förvandla honom till en vulkan, som från det ögonblicket, istället för att få utbrott, bevakade samhället.

Snygg blogg Misti vulkan

En annan populär legend är kärlekshistorien om två bergsgudar, Chachan och Pichu Pichu. Eftersom huvudgudarna inte godkände detta förhållande skickade de en stenväktare för att sätta stopp för det. Stenvakten heter Misti, som vistas mellan de två älskande.

Den sista historien omhuldas av lokalbefolkningen...

Under Inkarikets höjdpunkt var kejsaren så upptagen med administrationen att han bad sin far, solguden, om hjälp. Då sände solen en kyklop som hette Misti. Han var mycket skicklig och gjorde ett utmärkt jobb med att hjälpa inkakungarna i Cuscos högland.

En dag berättade Chasquis, en budbärare från imperiet som känner hela området väl, för Mist om havet. Ivriga att se kustlandskapet bad Misti inkafolket om en paus, men nekades tillstånd.

Han var så nyfiken att han bestämde sig för att gå till stranden. Tyvärr, vid soluppgången, när han var halvvägs mellan Anderna och kusten – i Arequipa-regionen – såg solen honom. Som ett straff för hans olydnad förvandlade guden honom till en stor sten, som gradvis blev en kulle.

Under åren grät Misti så mycket att hennes tårar bildade en flod som gjorde landet i den omgivande dalen mycket bördig.

Snygg blogg Misti vulkan

Århundraden senare, igen vid soluppgången, insåg solen skönheten i dalen som skapades av Mists tårar. För att belöna henne förvandlade guden Mist till en imponerande vulkan, så hög att hon för alltid kunde se havet med sitt ena stora öga.

Misti-berättelser är fortfarande inspirerade av den två dagar långa klättringen som tar dig mellan jord och himmel. Därifrån kan du se stadens ljus, stjärnorna ovanför dig i fjärran. Detta är "världens topp" där du kan njuta av skönheten i landet med vulkaner, vintergröna dalar, pampas och slätter bebodda av andinska kameler.

Känn Perus fibrer på din hud genom att bära fina och vackra stiliga stickningar, som Misti-mössan !

Med vänliga hälsningar,

Ara.

 

Snygg Ara virtuell reseguide

Ara är född och uppvuxen i Peru. Sedan hon var liten har hon skrivit skickligt och alltid älskat att resa. De senaste åren har han arbetat i översättningsstudior och i resebranschen. Ara säger att hennes arbete är en passion och ett sätt att leva, vilket också återspeglas i artiklarna om "virtuella resor" med Peru-tema för Classy.

Läs sedan CHACHANI, vandringen till himlen . Tidigare artikel APURIMAC, ett land med natur- och kulturarv .