KESÄALE jopa -40 %

KESÄALE jopa -40 %

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

CHACHANI, vandringen till himlen

  • 2 min lästid

I tidernas begynnelse blev två Apus (berggudar) förälskade. Pichu Pichu-vulkanen var direkt kär i sin vackra granne Chachani-vulkanen. De andra gudarna motsatte sig deras kärlek och skickade en stenväktare vid namn Misti att stå mellan dem så att de inte kunde se varandra.

Pichu Pichu var så rasande att han försökte förbanna gudarna, Pachamama (Moder Jord) skapade en enorm storm och Pichu Pichu var så rädd att han föll på rygg och föll i en evig sömn. Hans sovande siluett kan fortfarande ses idag från var som helst i staden Arequipa, som är omgiven av dessa tre vulkaner.

Snygg blogg Chachani

Chachani, modersmålsordet för "modig", inbjuder modiga vandrare att nå sin topp, mer än 6 000 meter över havet. Det goda klimatet och relativt lättillgängliga gör Chachan till världens enklaste 6 000 meter höga berg att bestiga.

När du väl har lämnat staden bakom dig kommer de vilda andinska kamelerna i pampan som omger vulkanen att välkomna dig på en rundtur. En halv dags bilresa och en timmes vandring längs en ojämn sandstig under solens starka strålar tar dig till baslägret på cirka 5100 meters höjd. När äventyret börjar i början av nästa dag – exakt klockan ett på morgonen – är det nödvändigt att vila vid det här laget.

Snygg blogg Chachani Basecamp

Foto: Lunaloop / CC BY-SA

Hela nattens stigning är utmanande, men definitivt värt det. Du kommer att möta temperaturer på upp till 20 minusgrader, hård vind och hala stigar där du kommer att behöva en klätterutrustning. Trots detta kommer den steniga marken gradvis att förvandlas till is, vilket är ett tecken på att du är på väg! I gryningen anländer du till den snöiga kratern lagom för att se solens topp nå horisonten och lysa upp allt runt omkring och avslöja den norra staden från mörkret och vulkantopparna som smeker himlen.

Detta är en upplevelse en gång i livet som bokstavligen tar andan ur dig och gör att du känner dig tacksam mot Pashamama för skapelsens storhet. Av denna anledning finns det några lokala offerhyddor på toppen.

Snygg blogg Chachani

Befolkningen respekterar också verkligen den branta vulkanen, eftersom den ger sillar, en vit magmatisk bergart, som är känd för att användas som det viktigaste byggnadsmaterialet. Chachani testamenterade sillar till detta land när det bröt ut för miljoner år sedan, vilket gav Arequipa sin identitet som "de vitas stad".

Känn Perus fibrer på din hud tack vare de fina och vackra Classy stickningarna, som Chachan-mössan !

Med vänliga hälsningar,

Ara.

Snygg Ara virtuell reseguide

Ara är född och uppvuxen i Peru. Sedan hon var liten har hon skrivit skickligt och alltid älskat att resa. De senaste åren har han arbetat i översättningsstudior och i resebranschen. Ara säger att hennes arbete är en passion och ett sätt att leva, vilket också återspeglas i artiklarna om "virtuella resor" med Peru-tema för Classy.

Läs sedan AREQUIPA, den vita staden . Tidigare artikel MITI, stenvakt .