Ei toimituksia 16.6.-23.6.
Ilmainen toimitus 24.6.

Ei toimituksia 16.6.-23.6.
Ilmainen toimitus 24.6.

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

AREQUIPA, den vita staden

  • 2 min lästid

Bland inkalegenderna berättar de mest populära att när Inca Mayta Capac anlände till Chillidalen vid tiden för imperiets expansion, frågade hans armé, charmad av platsen, honom om de fick stanna. Då svarade Mayta Capac: "Ari, quepay", vilket betyder: "Ja, stanna kvar".

Sanningen är att skönheten i denna dal och dess behagliga väder året runt gör Arequipa till en av de vackraste städerna i Peru.

Elegant huvudtorg i Arequipa

Staden Arequipa, byggd i ett vulkaniskt område, är omgiven av tre vulkaner: Misti, Chachani och Pichu Pichu. Höglandsstaden, som ligger nästan 2 400 meter över havet, är mer känd som "Vita staden" eftersom de flesta av byggnaderna är gjorda av vit vulkanisk sten som kallas sillar.

Snygg Arequipa Sillar

Foto: Catherine Chu / Unsplash

Sillar är inte det enda elementet som representerar Arequipas arkitektur. Arkitekturstilen "Arequipa School" är resultatet av inhemska och spanska influenser, kännetecknad av rika och intrikata detaljer. Det bästa exemplet på denna stil är kyrkan La Compañia de Jesus. Andra imponerande byggnader inkluderar katedralen Basílica de Santa María (bilden på huvudbilden) och klostret Santa Catalina, som båda är höjdpunkter i staden. Denna imponerande arkitektur gav Arequipas historiska centrum status som UNESCO:s världsarv.

Snygga Arequipa Arequipa Iglesia de la Compania de Jesus

Foto: Unukorno / CC BY

Förutom arkitektur har Arequipa några andra skatter. Det finns Juanita, en välbevarad inkamumie, ett offer till bergsgudarna, som finns i vulkanen Ampato. På senare tid föddes andra viktiga personer, inflytelserika politiska ledare och kända intellektuella och författare i Arequipa. De representeras bäst av Mario Vargas Llosa, som fick Nobelpriset i litteratur 2010.

Snygga Arequipa Llosa och bok

Foto på Llosa: Arild Vågen / CC BY-SA

Omkring en miljon invånare - vilket gör Arequipa till Perus näst mest folkrika stad - är stolta över sitt arv och sin roll i historien. De är stolta över den naturliga och handgjorda skönheten i sin stad, och har det bredaste urvalet av traditionella livsmedel i landet - över femhundra, inklusive desserter - och den bästa chokladen!

En annan källa till stolthet är deras expertis inom andinska kameldjur. De har tämjt, fött upp och skyddat dessa djur sedan före inkatiden, vilket gör dem till ägare av den andinska kamelidtextilindustrin av högsta kvalitet.

Snygga Arequipa alpackor

Foto: travelcutie / Pixabay

Njut av stadens majestät inramad av vulkanen, upplyst av den klara himlens blå i kontrast till det vita i stenen, medan du njuter av en kopp kaffe eller ett glas vin på terrassen till den mysiga bistron. Gå vilse på gatorna där färgglada butiker visar de bästa alpackakläderna, exakt samma kvalitetsmaterial som Classy använder.

Känn fibrerna i Peru genom att bära fina och vackra stilrena stickade stickor, som Arequipa-koftan !

Med vänliga hälsningar,

Ara

Snygg Ara virtuell reseguide

Ara är född och uppvuxen i Peru. Sedan hon var liten har hon skrivit skickligt och alltid älskat att resa. De senaste åren har han arbetat i översättningsstudior och i resebranschen. Ara säger att hennes arbete är en passion och ett sätt att leva, vilket också återspeglas i artiklarna om "virtuella resor" med Peru-tema för Classy.

Läs sedan Juliaca, hem för textilkonstnärer . Tidigare artikel CHACHANI, a trek to heaven .