Trujillo neuletakki ja Paracas pusero -50 €
Tarjous voimassa 28.4. saakka

Trujillo ja Paracas -50 €
Tarjous voimassa 21.4. saakka

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Juliaca, hem för textilkonstnärer

  • 2 min lästid

I sydöstra Peru, mer än 3 800 meter över havet, ligger staden Juliaca, där du kan hitta vackra koloniala byggnader och underbara arkeologiska platser från före inkatiden.

Juliaca är välkänd som "Vindarnas stad" eftersom den ligger på en hög, kal slätt. Den har också ett annat namn, "slättens pärla", vilket beror på dess betydelse för regionen. Jag skulle säga att namnet som bäst beskriver det är "staden av stickat säljare".

Juliaca stickade mössor

Den traditionellt familjeägda stick- och klädaffären (ursprungligen med fibrer från får och alpackor) växte gradvis tills det blev en enorm klädtillverkningsindustri. För närvarande är det en av de viktigaste inkomstkällorna i regionen, tillsammans med hantverk, gruvdrift och handel. De flesta av de närmare 300 000 invånarna är på något sätt kopplade till klädbranschen.

Lokal textilkunskap kan ses i de traditionella dräkterna, som alla är handgjorda och presenteras i stadsparader som anordnas under hela året. Det viktigaste firandet är Juliaca-karnevalen, som är ett uttryck för konsten och kulturen hos ursprungsbefolkningar och multiraser.

Det veckolånga kontinuerliga firandet i slutet av januari gör evenemanget till det längsta och största i staden. Tusentals dansare och musiker tar över gatorna för att hedra Pachamama, Moder Jord. Staden är dekorerad med konfetti, blomrankor och ballonger. Trummor, trumpeter och fyrverkerier kompletterar processioner, parader och dans. Band utför hundratals traditionella danser dag och natt.

Juliaca dansare

Foto: Ara

Utövarna är helt klart stora kulturambassadörer under föreställningen. Bakom kulisserna skapar kostymdesignerna dock stolt magi för det stora evenemanget. Det mesta av denna magi finns i de bländande traditionella kläderna som visar upp Perus historia med många lysande och ljusa fyrverkerier som gör den glada atmosfären ännu bättre.

Tillverkade av skickliga lokala författare och hantverkare, dessa kostymer och masker är ovärderliga på grund av allt arbete som ligger i dem. De detaljerade och intrikata designerna visar upp blommor, mystiska djur och natur, såväl som alla typer av dekorationer. Dekorationer kan vara paljetter, klockor, färgglada stenar och även fina föremål som pärlor, guld- och silvertrådar.

En av karnevalens mest kända danser är Diablada (Demonernas dans). Kostymerna för denna dans inkluderar tillbehör som hjälmar, vingar och svärd så genomarbetade att de kan ta en hel månad att göra.

Juliaca Diablada dansare

En fin skicklighet har verkligen gått i arv från generation till generation.

Classy presenterar stolt samma peruanska textilfärdighet i den stickade alpackajackan Juliaca.

Känn Perus konst på din hud med fina och vackra stilrena stickningar!

Med vänliga hälsningar,

Ara.

 

Snygg Ara virtuell reseguide

Ara är född och uppvuxen i Peru. Sedan hon var liten har hon skrivit skickligt och alltid älskat att resa. De senaste åren har han arbetat i översättningsstudior och i resebranschen. Ara säger att hennes arbete är en passion och ett sätt att leva, vilket också återspeglas i artiklarna om "virtuella resor" med Peru-tema för Classy.

Läs sedan ARAPA, dyrkan av lagunen . Tidigare artikel AREQUIPA, den vita staden .