KESÄALE jopa -40 %

KESÄALE jopa -40 %

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

ARAPA, lagundyrkan

  • 2 min lästid

Man tror att de första invånarna på denna plats anlände på en stenig flotte. Sanningen är att de var ättlingar till viktiga civilisationer som föregick inkafolket, som hanterade administrationsområden som astronomi, jordbruk, medicin och arkitektur. Denna kunskap antogs senare av Inkariket och gav storhet till denna region. Viktigast av allt hade de alla stor respekt för sin lagun, källan till deras liv till denna dag.

Mer än 3 800 meter över havet i södra Peru utspelar sig livet i staden Arapa runt den vackra Arapa-lagunen.

Elegant Arapa kommuns vapen

Foto: Arapa kommun

När du ser en hisnande soluppgång över lagunen kan du förstå varför inkafolket och kulturerna före dem dyrkade solgudarna och Mamacocha (Modervatten). Fiskarna här kan vara de lyckligaste människorna i världen eftersom de kan njuta av denna show varje morgon. Det beror också på att de jobbar här i den viktigaste verksamheten: fiske och öringodling. Denna aktivitet är så viktig att en grupp Arapa-kvinnor nyligen har startat ett ambitiöst hållbart vattenbruksprojekt som inte bara sysselsätter många lokalbefolkning, utan också producerar fina öringar som serveras på restauranger i världsklass i Peru och utomlands.

Elegant Arapa peruansk fiskrestaurang

Livet på öarna är tyst; det enda ljudet kommer från valarna som simmar fridfullt på stränderna och några kor och får som lever lyckliga bland de höga kaktuslundarna. Ödmjuka och hårt arbetande öbor njuter av en lugn livsstil; de fiskar, odlar marken och tar hand om små familjeföretag. Men när det är dags att fira gör de det med samma passion som de gör sitt arbete.

Varje år firar människor runt om i staden Arapa-karnevalen för att hedra Pachamama (Moder Jord), i hopp om en bra skörd. Männen spelar den traditionella andinska Arapa-flöjten som kallas "pinkillo" medan de dansar och flirtar med kvinnorna som sjunger på quechua, deras modersmål. Deras färgglada handgjorda kostymer och flaggor som de viftar under dansen representerar glädje och områdets blommor, som en "levande trädgård" - som de kallar sig själva. Den traditionella Arapadansen är så populär att den lärs ut i de flesta skolor i landet.

Snygg Peru pinkillo

Bland karaktärerna som uppmuntrar firandet, dyker Pukllay Machu, en mystisk siare, upp före slutet av evenemanget för att berätta för folket om nästa skördesäsong. Han kommer på en totora vassflotte och ger råd och ger även frukt, vilket lokalbefolkningen gillar eftersom det anses vara en gåva från Pachamama.

Stilrena Peru Totora

Legender och traditioner vi delar med dig, tack vare Classy och dess Arapa baby alpacka halsduk .

Känn Perus konst på din hud med fina och vackra snygga stickningar och halsdukar!

Med vänliga hälsningar,

Ara.

Huvudbild: gertrudis2010 , CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Snygg Ara virtuell reseguide

Ara är född och uppvuxen i Peru. Sedan hon var liten har hon skrivit skickligt och alltid älskat att resa. De senaste åren har han arbetat i översättningsstudior och i resebranschen. Ara säger att hennes arbete är en passion och ett sätt att leva, vilket också återspeglas i artiklarna om "virtuella resor" med Peru-tema för Classy.

Läs sedan UMAYO, himlens spegel . Tidigare artikel Juliaca, textilkonstnärernas hem .