Trujillo neuletakki ja Paracas pusero -50 €
Tarjous voimassa 28.4. saakka

Trujillo ja Paracas -50 €
Tarjous voimassa 21.4. saakka

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Svart eller grön fredag?

  • 1 min lästid

Black Friday är kanske det största rabatt- och konsumtionsfirandet, där kunderna försöker få stora, eller åtminstone till synes stora, rabatter för att köpa produkter som de kanske inte behöver i slutändan. Kan ett varumärke som gynnar ansvarsfull konsumtion, som fortfarande har sloganen "Köp mindre, köp bättre" som motto, delta i en sådan meningslöshet? Det här är vad vi på Classy har tänkt på nu, praktiskt taget på tröskeln till den första Black Friday.

Andra har funderat på detta också, och motreaktionen har kommit från bl.a. Köp Nothing Day, Green Friday, Blue Friday och Bright Friday.

Grön fredagsdemonstration

Foto av Markus Spiske / Unsplash

För många människor kan det reducerade priset vara den faktor som möjliggör en ansvarsfull konsumtion generellt. Spelar det då någon roll vad anledningen till att starta rabattkampanjen var vid varje tillfälle?

Svåra frågor och så på Classy bestämde vi oss för att överlåta beslutsfattandet till dig. Under Black Friday-helgen säljer vi alla produkter med -20% rabatt , men samtidigt erbjuder vi dig möjligheten att ge oss några, eller till och med alla, tillbaka som servicepengar, d.v.s. som ett tips. För vår del lovar vi att donera mängden servicepengar för att bekämpa klimatförändringarna. Classy har inget indrivningstillstånd, så det är därför dessa tjänstepengar som vi betalar moms för som vanligt.

Att köpa eller inte köpa och om du ska ge servicepengar eller inte är helt ditt beslut, alla beslut är ok. Så länge du inte går och köper onödigt och dåligt hållbart snabbmode till 50% rabatt!

PS Minsta köp som berättigar till rabatten är 50 €.

(Denna kampanj gällde 2020.)