Trujillo neuletakki ja Paracas pusero -50 €
Tarjous voimassa 28.4. saakka

Trujillo ja Paracas -50 €
Tarjous voimassa 21.4. saakka

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

UMAYO, himlens spegel

  • 2 min lästid

Att köra längs motorvägen som förbinder staden Juliaca med Titicacasjön, fångar en underbar plats ditt öga! En sådan imponerande syn får dig att stanna för att komma närmare, som om någon slags energi kallar på dig.

I fjärran, mer än 3800 meter över havet, kan du se de klippiga tornen på toppen av kullen. När du närmar dig längs stigen kan du lägga märke till små bitar av gammal keramik bland gruset. Efter en trettio minuters promenad uppför, kommer du att upptäcka att denna plats är en formation av fantastiska cylindriska stentorn!

Chullpas torn Elegant virtuell rundtur

Höjden på byggnaderna som kallas "Chullpas" - upp till tolv meter - och deras perfekt placerade polerade stenar leder dig till slutsatsen att dessa torn en gång innehöll något viktigt. Och så var det! De var gravarna för den ursprungliga Aymara-eliten under perioden före Inka.

De innehåller också en annan skatt. Gömd bakom gravtornen, inbäddade på andra sidan kullen, hittar vi Umayos lagun, "himlens spegel".

Bakom Umayo Chullpas-tornen

Bara synlig från toppen av kullen, där är den, fullbordar den vackra utsikten och ännu mer imponerande än själva arkeologiska platsen. Förekomsten av lagunen här förstärker föreställningarna om de gamla peruanerna som valde mystiska platser för heliga syften. Många legender säger att i efterlivet föder Mamacocha (Modervatten) de människor som är begravda här.

Mama Cocha av Cristian Bernales Bozo

Foto av Cristian Bernales Bozo , publicerad med tillstånd av författaren.

Öborna, som huvudsakligen är fiskare och bönder, kan fler historier...

Vissa historier skulle berätta om en infödd prinsessa vars tårar förvandlades till en lagun efter att hon förlorat sin älskade. Andra historier säger att det en gång regnade så hårt att den bördiga dalen översvämmades som straff för sina själviska bosättare och lämnade staden under vatten.

Sanningen är att det enda du kan tänka på när du står här och tittar ut över lagunen är om livets otroliga mysterier, att det omöjliga kanske inte är så omöjligt trots allt...

Den tysta vattenmassan reflekterar himlens blå, som en spegel, endast omgiven av berg och stentorn. Det finns inget annat, inte ens ett enda ljud, bara din egen andning och dina egna steg.

Umayo Mirror of Heaven Klassisk virtuell rundtur

Skönheten i platsen - och höjden - kommer att göra dig mållös. Att uttala ett enda ord skulle förstöra ett av de mest fridfulla ögonblick du någonsin kan ha, när tiden står stilla och hela världen slutar snurra.

Vi inbjuder dig att vårda dessa stunder med Classyn Umayo premium baby alpacka sidenscarf.

Känn Perus fibrer på din hud med fina och vackra snygga stickningar och halsdukar!

Med vänliga hälsningar,

Ara.

Snygg Ara virtuell reseguide

Ara är född och uppvuxen i Peru. Sedan hon var liten har hon skrivit skickligt och alltid älskat att resa. De senaste åren har han arbetat i översättningsstudior och i resebranschen. Ara säger att hennes arbete är en passion och ett sätt att leva, vilket också återspeglas i artiklarna om "virtuella resor" med Peru-tema för Classy.

Läs sedan TITICACA, seglar högt . Tidigare artikel ARAPA, lagundyrkan .