KESÄALE jopa -40 %

KESÄALE jopa -40 %

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

TITICACA, seglar högt

  • 2 min lästid

En gång i tiden gav solguden sina två barn en uppgift: att hitta ett land för att etablera sitt imperium. Så Manco Capac och Mama Ocllo började gå, och de fortsatte tills Mancos gyllene spira äntligen sjönk ner i den bördiga marken, som hans far hade sagt att den skulle göra när de kom till rätt plats. Det var då som Solens barn började det största spanska imperiet i Sydamerika och lämnade bakom sig sjön som de hade stigit upp ur, Titicacasjön.

Staty av Manco Capac

Foto av AgainErick

Man tror att de första inkafolket var ättlingar till en viktig civilisation som ockuperade landet nära sjön. Det är lätt att associera Inkarikets storhet med Titicakasjöns majestät.

Denna vattenmassa ligger på över 3 800 meters höjd på gränsen mellan Peru och Bolivia och är den högsta farbara sjön i världen. 8372 kvadratkilometer vackra vyer och minnesvärda upplevelser.

Båtresan innebär att inte bara kontinenten utan också världen som vi känner den lämnas bakom sig och fördjupar sig i förfädernas värld.

Liten båt vid Titicacasjön

Horisontens ändlösa blå bryts plötsligt av hundratals flytande vassöar. Deras invånare, män som bär traditionella färgglada kläder, välkomnar dig med ett upphetsat rop av "Waliki!", som på det lokala språket betyder "hej, hur mår du?". Denna unika flytande livsstil startade av deras förfäder, aymaras, när de flydde från inkaernas erövring. De hittade skydd i sjön, bland totoravassarna. Deras intressanta historia och vardag tar sig uttryck i mönstren på deras handgjorda textilier.

Uros ö vid Titicacasjön

Naturliga öar är lika imponerande som de som är gjorda av vass. Långa promenader i uppförsbacke belönas med den hisnande synen av solsken som reflekterar en enorm vattenmassa vars enda gränser är de avlägsna bergen och himlen ovanför.

De gästvänliga öborna och deras fantastiska sätt får alla besökare att älska dem. Stickning är en av Taquile-folkets betydande traditioner, men kanske ovanligt för oss, eftersom det här huvudsakligen görs av män. Varje produkt de gör har ett specifikt syfte, och deras skicklighet i denna konst definierar deras förmåga att möta vuxenlivet.

Taquileños stickning

Foto: Bcasterline

Det spelar ingen roll vilken ö det är, hemvistelse är en minnesvärd upplevelse... Att vakna upp till ljudet av sjungande fåglar eller galande tuppar - eller en högljudd åsna. Skydd inomhus i varma tegelhus och krypa ihop i sängen under sex filtar när det blåser, regnar eller till och med haglar ute. Äta utsökt hemlagad mat, spela fotboll med lokalbefolkningen eller ha en traditionell fest. Fantastiska dagar som kulminerar i gudomliga solnedgångar, precis som Fader Sol skickar sina barn att sova.

Solnedgång vid Titicacasjön

Dessa är nu dina minnen tack vare Classys Titicaca premium baby alpacka halsduk .

Känn Perus fibrer på din hud med fina och vackra snygga stickningar och halsdukar!

Med vänliga hälsningar,

Ara

Snygg Ara virtuell reseguide

Ara är född och uppvuxen i Peru. Sedan hon var liten har hon skrivit skickligt och alltid älskat att resa. De senaste åren har han arbetat i översättningsstudior och i resebranschen. Ara säger att hennes arbete är en passion och ett sätt att leva, vilket också återspeglas i artiklarna om "virtuella resor" med Peru-tema för Classy.

Vad är nästa resmål att lära känna? Tidigare artikel UMAYO, himlens spegel .