Mancora neuletakki -40 €

Mancora neuletakki -40 €

Hae verkkokaupasta

Tämä osa ei sisällä tällä hetkellä mitään sisältöä. Lisää sisältöä tähän osaan sivupalkin avulla.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

UMAYO, taivaan peili

  • 2 min lukuaika

Ajaessasi pitkin moottoritietä, joka yhdistää Juliaca -kaupungin ja Titicaca järven, eräs upea paikka kiinnittää huomiosi! Niin vaikuttava näky saa sinut pysähtymään päästäksesi lähemmäksi, aivan kuin jonkinlainen energia kutsuisi sinua.

Kaukana, yli 3800 metriä merenpinnan yläpuolella, näet kiviset tornit kukkulan huipulla. Lähestyttäessä polkua pitkin, saatat huomata pieniä muinaisia keramiikan paloja soran joukossa. Kolmenkymmenen minuutin kävelymatkan jälkeen ylämäkeen huomaat, että tämä paikka on upeiden sylinterimäisten kivitornien muodostelma!

 Chullpas tornit Classy virtuaalimatka

“Chullpas´ksi” kutsuttujen rakennusten korkeus − jopa kaksitoista metriä − ja niiden täydellisesti asetellut kiillotetut kivet saavat sinut siihen johtopäätökseen, että näissä torneissa oli joskus jotakin tärkeää. Ja niin olikin! Ne olivat alkuperäisen Aymara-eliitin hautoja inkoja edeltävänä aikana.

Ne pitävät sisällään myös toisen aarteen. Piilotettuna hautatornien taakse, upotettuna kukkulan toiselle puolelle, me löydämme Umayon laguunin, “taivaan peilin”.

Umayo Chullpas-tornien takana

Nähtävissä vain kukkulan huipulta, siellä se on, täydentämässä kauniin näkymän ja jopa vaikuttavampana kuin arkeologinen alue itse. Laguunin läsnäolo täällä vahvistaa uskomuksia muinaisista perulaisista, jotka valitsivat mystiset paikat pyhiin tarkoituksiin. Monet legendat sanovat, että tuonpuoleisessa Mamacocha (Äiti Vesi) synnyttää tänne haudatut ihmiset.

 

Mama Cocha by Cristian Bernales Bozo

Kuva Cristian Bernales Bozo, julkaistu tekijän luvalla.

Saarelaiset, jotka ovat pääasiassa kalastajia ja maanviljelijöitä, tietävät enemmän tarinoita...

Jotkut tarinat kertoisivat syntyperäisestä prinsessasta, jonka kyyneleet muuttuivat laguuniksi hänen menetettyään rakkaansa. Muut tarinat kertovat, että kerran satoi niin rankasti, että hedelmällinen laakso tulvi rangaistuksena sen itsekkäille uudisasukkaille, jättäen kaupungin veden alle.

Totuus on, että ainoa asia, jota voit ajatella seisoessasi täällä katsoen laguunille päin, koskee elämän uskomattomia mysteerejä, että mahdoton ei ehkä olekaan niin mahdotonta...

Hiljainen vesistö heijastaa taivaan sinistä, kuin peili, jota ympäröivät vain vuoret ja kivitornit. Ei ole mitään muuta, ei edes yhtä ääntä, vain oma hengitys ja omat askeleesi.

 

Umayo Mirror of Heaven Classy virtuaalimatka

 

 

Paikan kauneus − ja korkeus − jättävät sinut haukkomaan henkeä sanattomana. Yhdenkin sanan lausuminen pilaisi yhden rauhallisimmista hetkistä, joita sinulla saattaa koskaan olla, kun aika pysähtyy ja koko maailma lakkaa pyörimästä.

Me kutsumme sinut vaalimaan näitä hetkiä Classyn Umayo premium baby alpakka-silkkihuivilla.

Tunne Perun kuidut ihollasi käyttämällä hienoja ja kauniita Classy-neuleita ja huiveja!

Parhain terveisin,

Ara. 

 

Classy Ara virtual tour guide

Ara on syntynyt ja kasvanut Perussa. Pienestä tytöstä lähtien hän on kirjoittanut taitavasti ja aina rakastanut matkustamista. Viime vuosina hän on työskennellyt käännösstudioissa ja matkailualalla. Ara sanoo, että hänen työnsä on intohimo ja elämäntapa, mikä näkyy myös Classylle tehdyissä Peru-aiheisissa "virtuaalimatka" -artikkeleissa.

Lue seuraavaksi TITICACA, purjehdusta korkealla. Edellinen artikkeli ARAPA, laguunin palvonta.