Mancora neuletakki -40 €
Ollanta ja Cusco puserot -50 €

Mancora neuletakki -40 €
Ollanta ja Cusco puserot -50 €

Hae verkkokaupasta

Tämä osa ei sisällä tällä hetkellä mitään sisältöä. Lisää sisältöä tähän osaan sivupalkin avulla.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

TITICACA, purjehdusta korkealla

  • 2 min lukuaika

Olipa kerran aika, jolloin Aurinkojumala antoi kahdelle lapselleen tehtävän: etsiä maata hänen imperiuminsa perustamiseksi. Niinpä Manco Capac ja Mama Ocllo alkoivat kävellä ja he jatkoivat niin kauan, kunnes Mancon kultainen valtikka lopulta upposi hedelmäiseen maahan, kuten hänen isänsä oli sanonut sen tekevän, kun he saapuvat oikeaan paikkaan. Tällöin Auringon lapset aloittivat Etelä-Amerikan suurimman espanjalaisen imperiumin, jättäen jälkeensä järven, josta he olivat nousseet, Titicaca-järven.

Statue of Manco Capac

Kuva AgainErick

Uskotaan, että ensimmäiset inkat olivat tärkeän sivilisaation jälkeläisiä, jotka miehittivät lähellä järveä olevan maan. On helppoa yhdistää inkojen imperiumin suuruus Titicaca-järven majesteettisuuteen.

Yli 3800 metrin korkeudessa Perun ja Bolivian välisellä rajalla sijaitsevana, tämä vesistö on maailman korkeimmalla sijaitseva purjehduskelpoinen järvi. 8372 neliökilometriä kauniita näkymiä ja mieleenpainuvia kokemuksia.

Veneretki tarkoittaa, että mantereen lisäksi myös maailma, sellaisena kuin me sen tiedämme, jää taakse uppoutuen esi-isien tapojen maailmaan.

Small boat at lake Titicaca

 

Horisontin loputonta sineä rikkoo yhtäkkiä sadat kelluvat ruokosaaret. Niiden asukkaat, uroslaiset, joilla on yllään perinteisiä kirkkaan värisiä vaatteita, toivottavat sinut tervetulleeksi innostuneella huudahduksella “Waliki!”, paikallisella kielellä, joka tarkoittaa “hei, miten menee?”. Tämän ainutlaatuisen kelluvan elämäntavan aloittivat heidän esi-isänsä, Aymarat, kun he pakenivat inkojen valloitusta. He löysivät suojan järvestä, totora-ruokojen joukosta. Heidän mielenkiintoinen historiansa ja jokapäiväinen elämänsä ilmaistaan heidän käsintehtyjen tekstiiliensä kuvioissa.

 

Uros island at lake Titicaca

Luonnonsaaret ovat yhtä vaikuttavia kuin ruokosta valmistetutkin. Pitkät ylämäkikävelyt palkitaan henkeäsalpaavalla näyllä auringonpaisteesta, joka heijastuu massiiviseen vesistöön, jonka ainoat rajat ovat kaukaiset vuoret ja yläpuolella oleva taivas.

Vastaanottavaiset saarelaiset ja heidän hämmästyttävät tapansa saavat kaikki vierailijat rakastamaan heitä. Neulominen on yksi Taquile-kansan merkittävistä perinteistä, mutta ehkä meille epätavallinen, sillä täällä sitä tekevät pääasiassa miehet. Jokaisella heidän tekemällä tuotteella on tietty tarkoitus, ja heidän taitonsa tässä taiteessa määrittelee heidän kykyänsä kohdata aikuisuuden.

Taquilenos knitting

Kuva: Bcasterline

Ei ole väliä mikä saari on kyseessä, kotimajoitus on mieleenpainuva kokemus... Herääminen laulavien lintujen tai kiekuvien kukkojen ääniin − tai äänekkään aasin. Suojautuminen sisätiloihin lämpimissä savitiili taloissa ja kääriytyminen sänkyyn kuuden peiton alle, kun ulkona on tuulista, sateista tai jopa raekuuroja. Herkullisen kotitekoisen ruoan syöminen, jalkapallon pelaaminen paikallisten kanssa tai perinteisen juhlan pitäminen. Hämmästyttäviä päiviä, jotka huipentuvat jumalallisiin auringonlaskuihin, aivan kuin Isä Aurinko lähettäisi lapsensa nukkumaan.

Sunset at lake Titicaca

Nämä ovat nyt sinun muistojasi Classyn Titicaca premium baby alpakka huivin ansiosta.

Tunne Perun kuidut ihollasi käyttämällä hienoja ja kauniita Classy-neuleita ja huiveja!

Parhain terveisin,

Ara

 

Classy Ara virtual tour guide

Ara on syntynyt ja kasvanut Perussa. Pienestä tytöstä lähtien hän on kirjoittanut taitavasti ja aina rakastanut matkustamista. Viime vuosina hän on työskennellyt käännösstudioissa ja matkailualalla. Ara sanoo, että hänen työnsä on intohimo ja elämäntapa, mikä näkyy myös Classylle tehdyissä Peru-aiheisissa "virtuaalimatka" -artikkeleissa.

Lue seuraavaksi Alpakka, pyhä elän. Edellinen artikkeli UMAYO, taivaan peili.