Trujillo neuletakki ja Paracas pusero -50 €

Trujillo ja Paracas -50 €

Hae verkkokaupasta

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Neuleen hinnan muodostuminen

  • 2 min read

Kallista vai halpaa?

Meiltä on usein kysytty "Miten alpakkaneuleemme voivat olla niin edullisia? Maksatte varmasti langoista, rahdeista ja neulonnasta enemmän, kuin isot kilpailijanne, ja silti myytte ne halvemmalla." Samalla siihen on ehkä liittynyt epäilys siitä, että neuleet olisi tehty materiaalin ja työn laadusta tinkien. Tuo on kaikki totta, mutta epäilys on ollut turhaa, sillä olemme valinneet parhaat materiaalit ja vastuullisen tuotannon Liettuassa tai Suomessa.

Toisaalta neuleitamme on myös sanottu hyvin kalliiksi. Se pitääkin varmasti paikkansa, jos vertailukohtana on pikamuotiketjujen pari kymppiä maksavat tekokuituiset neuleet. Tai tehotuotetusta lampaan villasta Kiinassa tehdyt neuleet. Laatu maksaa, onpa kyse materiaaleista tai työstä. Classyn neuleita ei tehdä eläinten, ympäristön tai ihmisten pahoinvoinnin kustannuksella.

Meidän mielestämme tuotteiden hintamme ovat juuri sopivia, ja niiden hinta/laatu -suhde aivan erinomainen. Pitkän käyttöiän ansiosta ne tulevat halpaa pikamuotia edullisemmaksi.

Hintarakenne

Avataanpa seuraavassa hiukan mihin suosituimman mallimme, naisten Junin neuletakin, hinta perustuu. Laskelma on suuntaa antava, sillä osuudet vaihtelevat jatkuvasti hiukan mm. valuuttakurssien muutoksista johtuen. Samoin tuotemallien kesken on pieniä eroavaisuuksia. Junin on hyvin edulliseksi hinnoiteltu.

Alpakkaneuleen hintarakenne Classy Junin

Arvonlisävero

Junin neuletakin hinta on 179 €. Ensin siitä on poistettava valtiolle maksettava arvonlisävero, joka on 24 % verottomasta hinnasta, myyntihinnasta siis reilut 19 %. Euroina veron osuus on 34,65 €. Osa saadaan onneksi vähennyksinä takaisin.

Tuotantokustannukset

Seuraava kokonaisuus on neuleen tuotantokustannukset sisältäen perulaiset  alpakkalangat, napit, nimi-, koko- ja pesuetiketit, neulonta- ja ompelutyön Liettuassa, hintalapun, pussin ja pussituksen. Neulonnan ja ompelutyön lisäksi toimittajamme tekevät mallien tarkan kaavoituksen ja sarjoituksen, sekä neulekoneen ohjelmoinnin. Lisäksi tuotantokustannuksiin lasketaan lankojen ja valmiiden neuleiden rahdit siihen saakka, kun neuleet on saatu Classyn varastolle. Tämä kaikki maksaa Junin neuletakin tapauksessa 74,51 €, eli noin 42 % neuleen hinnasta.

Classyn omia välillisiä tuontantokustannuksia ei tässä oteta huomioon, vaan ne ovat mukana seuraavassa kohdassa.

Merkin osuus

Loppuosa jakavat normaalisti merkki ja jälleenmyyjät. Jälleenmyyjiä Classyllä ei ole, koska myynti tapahtuu suoraan kuluttajille. Apuna voidaan käyttää verkon markkinapaikkoja, mutta kaikki tuotteet asiakkaille lähetetään Classyn toimesta. Classyn kannalta katsoen markkinapaikalle maksettava provisio on hyvä vaihtoehto Googlen ja Metan mainosmaksuille.

Classyn merkin osuus sisältää esimerkiksi toimitilat, yrityksen yleiset kulut, kuten kirjanpidon, vakuutukset ja jäsenmaksut, mallien suunnittelun ja testauksen, varastoinnin, tuotekuvaukset, sekä osan palkoista, mainonta- ja markkinointikuluista. Nämä ovat kustannuksia, jotka tulisivat meille onpa kuluttajamyynti järjestetty miten tahansa. Merkin kustannusten osuus on laskennallisesti 14 % Junin neuleen myyntihinnasta, eli  25,09 €. Joillain toisilla tuotteilla tämä osuus voi olla suurempi, jopa 20 %.

Myynnin osuus

Kuluttajamyynin osuus sisältää mm. verkkokaupan alustan, kaupan teknisen rakentamisen ja ylläpidon, tuotteiden tietojen ja muun sisällön tekemisen ja ylläpidon, maksuvälityksen, osan mainonta- ja markkinointikuluista, markkinapaikkojen provisiot, lähetysten pakkaus- ja postituskulut, mahdolliset asiakaspalautukset, sekä edellä lueteltuihin liittyvien töiden palkat. Myynnin osuus on laskennallisesti 25 % neuleen myyntihinnasta, eli 44,75 €.

Jos asiakkaille annetaan alennuksia, tai tuotteita siirretään alennetulla hinnalla poistomyyntiin, niin se pienentää tätä osuutta. Normaalitilanteessa alennuksia ei ole mielestämme syytä antaa.

Vastuullista ja reilua kaupaa

Suomen Tekstiili & Muoti kertoo artikkelissaan, että Suomessa myydyn vaatteen arvosta noin 80 % jää Suomeen, vaikka valmistus tapahtuisi muualla. Meillä ei jää, ja olemme oikeastaan siitä ylpeitä.

Mielestämme on vastuullista ja reilua, että alpakoiden kasvattajien, lankojen tekijän ja neuleiden valmistajan osuus lopputuotteen myyntihinnasta on isompi. Ja samalla myyntihinta alhaisempi, jolloin yhä useammalla on mahdollisuus hankkia Classyn alpakkaneule. Se on reilusti hintansa arvoinen hankinta.

P.S. Kohtuullinen hinnoittelumme ei koske pelkästään neuleita ja pipoja. Myös Classyn perulaiset huivit ovat hyvin edullisia. Sen voit pienellä hintavertailulla itsekin helposti todeta.