KESÄALE jopa -40 %

KESÄALE jopa -40 %

Hae verkkokaupasta

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Källor till kvalitet

  • 2 min lästid

Att hitta bra och pålitliga leverantörer av material och produkter, samt tjänsteleverantörer, är alltid en utmaning. Classy har hittat sådana och håller fast vid dem. Nedan finns lite information om var och en av våra leverantörer.

Alpakkagarn - Inca Tops SA

Från början har allt alpackagarn som används i Classys stickade plagg levererats av Inca Tops, ett peruanskt företag verksamt i staden Arequipa. Inca Tops valdes ut som Classys leverantör baserat på tester. Från de garnprover vi beställde från olika garntillverkare stickades provbitar på olika stickytor och samtidigt testades funktionaliteten för varje garn i stickmaskinerna. Därefter gjordes det slutgiltiga valet genom att blint känna på stickornas yta, och de som gjorts med Inca Tops-garn hade den mjukaste och behagligaste känslan. Inca Tops var inte det billigaste, men det var bäst, så det valdes.

Inca Tops köper råvaran till garnet, det vill säga alpackaull, från alpackauppfödare, som är små peruanska familjegårdar. Därefter sköter Inca Tops sortering, tvätt, kamning, spinning och färgning. I slutändan görs de färgade garnerna till olika nystan och rullar av garn för konsumentkunder, och garnkoner för industriellt bruk.

Garnen har Ökö-Tex standard 100-certifikatet, dessutom fick Inca Tops certifikatet Responsible Alpaca Standard 2022, som täcker hela ursprungskedjan av alpackafiber.

Inca Tops garn spinning

Stickning - UAB Garlita

Garnerna levereras till Garlita i staden Kaunas, Litauen, där de stickas till stilrena koftor, tröjor, mössor och byxor. Alla Classys koftor, tröjor och koftor är tillverkade av Garlita, samt mössmodellerna Chachani, Misti och Pukarani.

Garlita är ett familjeföretag som grundades 1990. Sedan dess har Garlita växt till en ganska stor aktör. De har investerat i ansvarsfull produktion och strävat mot produktion som inte genererar avfall. Dessutom har man investerat i egna solpaneler för elproduktion, och t.ex. för att framgångsrikt minska vattenförbrukningen med så mycket som 70 procent tack vare den nya tvätttekniken.

Garlita har en vision att vara det europeiska stickade företaget nummer ett när det gäller hållbar produktion, innovation, kvalitet och service.

Garlita stickmaskiner

Garlita-anställda på jobbet

Stickning - Nevil Oy

Några av de beställda alpackagarnen hittar till Tammerfors, där Nevil har tillverkat stickade produkter sedan 1961. För Classy stickar Nevil några av mössmodellerna - för närvarande är mössorna som produceras av Nevil Uros, Suasi, Esteves och Taquile.

Stickfabriken Tammerfors

Halsdukar - MFH Knits SAC

Vävda halsdukar är en annan produktgrupp än stickat, då de köps färdiga. Vi beställer alla halsdukar från Peru, där de är gjorda för Classy av MFH Knits. Halsduksmaterialen till dem kommer från samma koncerns garnfabrik, Michell Group.

Tygetiketter - Tuotenauha Oy

Alla Classy-märken, storleksetiketter och skötselråd för stickade produkter är gjorda av Tuotonauha från Lahtis.

Tygetiketter - Etiquetas Zalaquet

Etiketter för vävda halsdukar är gjorda av Etiquetas Zalaquett från Peru.

Dragkedjor - Coats Eesti AS

De högkvalitativa Opti-dragkedjorna på Arequipa koftan är tillverkade av Coats i Estland.

Knappar - Mircale Trims (Shanghai)

Det kinesiska företaget Mircale Trims visade sig vara tillverkaren av märkesknapparna gjorda speciellt för Classy.

Tryckta produkter - Kirjapaino Kari Ky

Kartongprislappar för produkter trycks av Kirjapaino Kari i Jyväskylä. De tillverkar även andra tryckta produkter, mässmaterial etc. för Classys behov.