Trujillo neuletakki ja Paracas pusero -50 €
Tarjous voimassa 28.4. saakka

Trujillo ja Paracas -50 €
Tarjous voimassa 21.4. saakka

Hae verkkokaupasta

Tämä osa ei sisällä tällä hetkellä mitään sisältöä. Lisää sisältöä tähän osaan sivupalkin avulla.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Laadun lähteet

  • 2 min lukuaika

Hyvien ja luotettavien materiaalien ja tuotteiden toimittajien, sekä palveluiden tuottajien löytäminen on aina haastellista. Classy on sellaiset löytänyt, ja pitää niistä kiinni. Alla on hiukan kerrottu kustakin toimittajastamme.

Alpakkalanka - Inca Tops S.A.

Kaiken Classyn neuleissa käytetyn alpakkalangan on alusta pitäen toimittanut perulainen, Arequipan kaupungissa toimiva Inca Tops. Inca Tops valikoitui Classyn toimittajaksi kokeiden perusteella. Eri langanvalmistajilta tilaamistamme lankanäytteistä neulottiin koekappaleita erilaisilla neulepinnoilla, ja samalla testattiin kunkin langan toimivuutta neulomon koneissa. Sen jälkeen lopullinen valinta tehtiin tunnustelemalla sokkona neuleiden pintaa, ja Inca Topsin langoista tehdyissä se oli pehmein ja miellyttävimmän tuntuinen. Inca Tops ei ollut halvin, mutta se oli paras, joten se tuli valituksi.

Inca Tops hankkii langan raaka-aineen, siis alpakan villan, alpakan kasvattajilta, jotka ovat pieniä perulaisia perhetiloja. Sen jälkeen Inca Tops tekee lajittelun, pesun, kampauksen, kehräyksen ja värjäyksen. Lopulta värjätyistä langoista tehdään kuluttaja-asiakkaille erilaisia vyyhtejä ja lankakeriä, ja teolliseen käyttöön lankakartioita.

Langoilla on Ökö-Tex standardi 100 -sertifikaatti, minkä lisäksi Inca Tops on vuonna 2022 saanut Responsible Alpaca Standard -sertifikaatin, joka kattaa koko alpakkakuidun alkuperäketjun.

 Inca Tops langan kehruu

Neulonta - UAB Garlita

Langat toimitettaan Liettuaan, Kaunasin kaupunkiin Garlitalle, jossa niistä neulotaan Classyn suunnittelemia neuletakkeja, neulepuseroita, pipoja ja pantoja. Kaikki Classyn neuletakit, neulepuserot ja neulepannat tehdään Garlitalla, sekä pipoista mallit Chachani, Misti ja Pukarani.

Garlita on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1990. Sen jälkeen Garlita on kasvanut melko suureksi toimijaksi. He ovat panostaneet vastuulliseen tuotantoon pyrkien kohti tuotantoa, josta ei synny jätettä. Lisäksi he ovat panostaneet omiin aurinkopaneeleihin sähkön tuotannossa, ja mm.  onnistuneeseen vedenkulutuksen vähentämiseen peräti 70 prosentilla uuden pesutekniikan ansiosta. 

Garlitalla on visio olla Euroopan tasoneuleyritysten ykkönen kestävän tuotannon, innovaation, laadun ja palvelun suhteen.

 

Garlita neulekoneita

 

Garlita työntekijät työssä

 

Neulonta - Nevil Oy

Osa tilatuista alpakkalangoista löytää tiensä Tampereelle, jossa Nevil on valmistanut neuletuotteita vuodesta 1961. Classylle Nevil neuloo osan pipomalleista - tällä hetkellä Nevillin valmistamia pipoja ovat Uros, Suasi, Esteves ja Taquile. 

Neuletehdas Tampere

 

Huivit - MFH Knits S.A.C.

Kudotut huivit on neuleista poikkeava tuoteryhmä, sillä ne hankitaan valmiina. Kaikki huivit tilaamme Perusta, jossa ne Classylle tekee MFH Knits. Huivien materiaalit heille tulevat saman konsernin, Michell Groupin, lankatehtaalta. 

 

Kangasetiketit - Tuotenauha Oy

Neulottujen tuotteiden kaikki Classy-tuotemerkit, kokomerkit ja hoito-ohjeet valmistaa lahtelainen Tuotenauha. 

 

Kangasetiketit - Etiquetas Zalaquet

Kudottujen huivien etiketit tekee perulainen Etiquetas Zalaquett. 

 

Vetoketjut - Coats Eesti AS

Arequipa neuletakin laadukkaat Opti vetoketjut valmistaa Coats Virossa.

 

Napit - Mircale Trims (Shanghai)

Varta vasten Classylle tehtyjen nimikoitujen nappien valmistajaksi löytyi kiinalainen Mircale Trims. 

 

Painotuoteet - Kirjapaino Kari Ky

Tuotteiden pahviset hintalaput painaa Kirjapaino Kari Jyväskylässä. He tekevät Classyn tarpeisiin myös muita painotuotteita, messutarvikkeita, yms.